По цьому рецепту ви зможете приготувати дуже легке і смачне блюдо азіатської кухні, яке являє собою салат з фунчозы, креветок і овочів. Він відмінно підійде для обіднього перекусу і легкого вечері.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Фунчоза – 200 гр.
  • Креветки свіжі – 200 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Масло кунжутне – 1 ст. л.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Оцет рисовий – 1 ст. л.
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Кунжут – 1 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати фунчозу з овочами і креветками в соєвому соусі. Залийте фунчозу окропом, залиште на 5 хвилин, потім відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина.

Для заправки змішайте соєвий соус, рисовий оцет, кунжутне масло, подрібнені перець чилі і часник.

Залийте фунчозу заправкою і перемішайте.

Моркву і огірок натріть на тертці для корейської моркви.

Болгарський перець наріжте тонкою соломкою.

Перекладіть овочі в миску до локшині і все добре перемішайте.

Креветки очистити від панцирів, видалите кишкові вінки, зваріть в підсоленій воді. Готові креветки покладіть в миску до салату.

Посипте салат кунжутним насінням перемішайте, поставте в холодильник на 20-30 хвилин, щоб він остудився і просочився. Дуже смачний, яскравий і соковитий салат готовий.

Приємного апетиту!

Фунчоза Фунчоза з креветками в соєвому соусі Фунчоза з креветками і овочами Фунчоза з морепродуктами і овочами Фунчоза з овочами