По цьому рецепту ви зможете приготувати дуже легке і смачне блюдо азіатської кухні, яке являє собою салат з фунчозы, креветок і овочів. Він відмінно підійде для обіднього перекусу і легкого вечері.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Фунчоза – 200 гр.
- Креветки свіжі – 200 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Масло кунжутне – 1 ст. л.
- Перець чилі – 1 шт.
- Оцет рисовий – 1 ст. л.
- Морква – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Кунжут – 1 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати фунчозу з овочами і креветками в соєвому соусі. Залийте фунчозу окропом, залиште на 5 хвилин, потім відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина.
Для заправки змішайте соєвий соус, рисовий оцет, кунжутне масло, подрібнені перець чилі і часник.
Залийте фунчозу заправкою і перемішайте.
Моркву і огірок натріть на тертці для корейської моркви.
Болгарський перець наріжте тонкою соломкою.
Перекладіть овочі в миску до локшині і все добре перемішайте.
Креветки очистити від панцирів, видалите кишкові вінки, зваріть в підсоленій воді. Готові креветки покладіть в миску до салату.
Посипте салат кунжутним насінням перемішайте, поставте в холодильник на 20-30 хвилин, щоб він остудився і просочився. Дуже смачний, яскравий і соковитий салат готовий.
Приємного апетиту!
Фунчоза Фунчоза з креветками в соєвому соусі Фунчоза з креветками і овочами Фунчоза з морепродуктами і овочами Фунчоза з овочами