Користь гарбуза безсумнівна, але найчастіше її доводиться маскувати, адже мало хто люблять цей овоч. Гарбузово-шоколадний кекс – це ідеальний десерт, в якому смак гарбуза не буде яскраво виражений, а величезна користь овоча залишиться. Такий «смугастий» пиріг не зможе не привернути увагу гостей і домочадців!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Масло вершкове – 125 гр.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сметана 20% – 100 гр.
- Ванільний цукор або Ванілін – на кінчику ножа
- Какао-порошок – 60 гр.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Гарбузове пюре – 250 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло рослинне – 100 мл
- Лимонна цедра – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Сіль 0.25 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати гарбузово-шоколадний кекс? Спочатку приготуємо шоколадне тісто. Просіваємо борошно, потім додаємо какао і розпушувач. В окремій ємності збиваємо масло з цукром до отримання кремоподібній консистенції. По одному додаємо яйця, ретельно розмішуючи кожне. Далі змішуємо сметану і ванільний цукор і ще раз мусуюємо.
З’єднуємо масляно-яєчну суміш з сухою і добре перемішуємо. Після цього залишаємо в бік.
Гарбузова приготуємо тісто наступним чином: гарбузове пюре, олію, яйця, цукор і лимонну цедру спінюванням до однорідності.
Просіваємо борошно, додаємо сіль і розпушувач і знову замішуємо тісто.
Форму для випікання змащуємо олією (можна брати будь-який, але з вершковим буде смачніше). По черзі столовою ложкою викладаємо шоколадне і гарбузове тісто. Також можна взяти дерев’яну шпажку або вилку і хаотичними рухами створити химерний візерунок на тесті.
Попередньо розігріваємо духовку до 180 градусів, ставимо тісто і випікаємо до сухої зубочистки 50 хвилин. Зверніть увагу: чим більше форма для випічки, тим довше буде готуватися кекс. Даємо кексу охолонути. Нарізаємо і насолоджуємося ароматним десертом!
Бісквітні кекси Кекс Зебра Кекси без молока Кекси без родзинок Кекси на сметані Лимонний кекс класичний Шоколадний кекс без молока Шоколадні кекси