Сирна запіканка може стати відмінним пп-десертом. Додавання гарбуза і родзинок дозволяє істотно скоротити кількість цукру, а манка замість борошна створить необхідну щільну структуру. Відмінна альтернатива жирним чізкейків для тих, хто на дієті.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Мед – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Манна крупа – 3 ст. л.
- Сир 1% – 400 гр.
- Гарбуз – 500 гр.
- Родзинки – 50 гр.
- Масло вершкове – 1 для змащування
Процес приготування:
Як почати готувати гарбузово-сирну запіканку ПП? Гарбуз очищаємо і нарізаємо на тонкі скибочки. Викладаємо скибочки на деко, поливаємо медом і ставимо в нагріту до 180 градусів духовку на півгодини. Гарбуз має стати повністю м’якій за цей час.
Поки гарбуз печеться, готуємо сирне тісто. У широкій мисці змішуємо сир, дві столові ложки цукру, півтори столові ложки манки, одне яйце ложки манки. Збиваємо все міксером на високій швидкості. Висипаємо на суміш промитий і обсушенный попередньо родзинки, добре перемішуємо ложкою.
Запечену гарбуз складаємо в окремий посуд, туди ж додаємо яйце, що залишилося, одну столову ложку цукру, півтори столові ложки манки і родзинки. Збиваємо все разом блендером до однорідності.
Форму для випічки змащуємо маслом і викладаємо ложкою гарбузову масу, добре розрівнюючи її по всьому периметру форми.
Далі викладаємо ложкою сирну масу і добре її розрівнюємо поверх гарбузового шару.
тісто викладаємо також по черзі, не забуваючи добре розрівнювати. Форму з майбутньою запіканкою ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на середній рівень і випікаємо близько години.
Готову запіканку дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути і витягаємо з форми. Посипаємо цукровою пудрою при бажанні.
Нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Сирна запіканка без борошна Сирна запіканка в духовці Сирна запіканка з манкою в духовці Сирна запіканка з манкою і родзинками Сирна запіканка з родзинками