Гарбуз незвичайна своєю універсальністю. З неї виходять як апетитні каші і супи, так і ароматні солодощі. Шматочок гарбуза може стати справжнім секретним інгредієнтом для рум’яного кексу. Плід зробить блюдо ніжним і солодким на смак, а яскравий жовтий відтінок додасть випічці особливу бажання.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Молочна сироватка – 200 гр.
  • Гарбуз – 250 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.

Процес приготування:


Готувати гарбузовий кекс просто! Цукор змішуємо з яйцями. Збиваємо до утворення невеликої пінки.

В яєчну суміш вливаємо молочну сироватку і соду. Гасити її не потрібно, так як потрібні процеси відбудуться при додаванні молочного продукту.

Відрізаємо потрібний шматочок гарбуза, очищаємо від шкірки. Можна використовувати кухонні ваги або визначити на око. Якщо гарбуза вийде більше, ніж потрібно, страва не зіпсується.

Натираємо гарбуз на дрібну тертку. Для зручності можна використовувати блендер.

Додаємо в суміш і ретельно перемішуємо.

Вливаємо олію і поступово просіваємо борошно. Акуратно перемішуємо. Тісто має бути легким і повітряним.

Виливаємо вміст у форму і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів. Дістаємо через 50 хвилин. Кекс можна прикрасити ягодами, м’ятою, коксової стружкою.

Бісквітні кекси Кекси без вершкового масла Кекси без молока Кекси без родзинок Кекси в духовці Кекси на рослинному маслі