Хочу поділитися рецептом кексу з гарбуза на кефірі. Завдяки використанню кефіру кекс виходить пишним, а кориця і ванілін надають ласощів неповторний пряний аромат. Дуже простий рецепт, з яким впораються навіть початківці кулінари і ті, хто з тестом на «ви».
Інгредієнти: на 8 порції.
- Гарбуз – 150 гр.
- Манна крупа – 250 – 300 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Кефір – 200 мл
- Цукор-пісок – 100 – 150 гр.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Кориця – 1 ч. л.
- Сода харчова – 0.25 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Цукрова пудра – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати гарбузовий кекс з манкою на кефірі. З допомогою міксера збиваємо яйця протягом 2-3 хвилин на середній швидкості до появи піни.
Додаємо кефір, ретельно перемішуємо. Кефір краще заздалегідь дістати з холодильника, щоб до початку приготування він досяг кімнатної температури.
Переводимо міксер на мінімальну швидкість, додаємо цукор, манну крупу і замішуємо до отримання однорідної консистенції. Манку необхідно вводити невеликими частинами, щоб не утворювалися грудки. Потім додаємо ванільний цукор і корицю.
Продовжуємо вимішувати на невеликій швидкості. Гасимо окропом чверть чайної ложки соди і вливаємо в тісто. Добре перемішуємо.
Натираємо на дрібній тертці м’якоть гарбуза і поступово додаємо її в тісто.
Вмішуємо утворилася гарбузову масу в тісто столовою ложкою.
Змащуємо рослинним маслом форму для випікання. Виливаємо тісто у форму і відправляємо його настоятися в тепле місце на 30 хвилин. Це необхідно для того, щоб манка ввібрала вологу від яєць і кефіру.
Попередньо розігріваємо духовку до 180 градусів. Відправляємо отримане тісто випікатися на 50 хвилин до утворення рум’яної скоринки. Також готовність кексу можна визначити за допомогою зубочистки: якщо при проколюванні вона залишається сухою – кекс готовий. Дістаємо кекс з форми, даємо трохи охолонути, зверху посипаємо цукровою пудрою. Приємного чаювання!
Ванільні кекси Гарбузове кекси Кекс на кефірі в духовці Кекси без вершкового масла Кекси без родзинок Кекси в духовці Кекси на кефірі Кекси на рослинному маслі