Борщ – найпопулярніше і неймовірно апетитне блюдо східнослов’янської кухні. Традиційно його прийнято подавати холодним, але він дуже смачний і в гарячому вигляді. Такий суп стане хорошим, ситним обідом для всієї родини.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Буряк – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – 1.5 ч. л.
- Сметана – 100 гр.
- Зелень – 1 пучок
- Лимонна кислота – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 0.25 ч. л.
- Вода – 1.5 л
Процес приготування:
Приступимо до приготування рецепту гарячого класичного і борщів зелених. Буряк чистимо і натираємо на тертці. Також натираємо моркву.
Цибулю очищаємо від лушпиння і розрізаємо його кубиками невеликого розміру.
Очищену картоплю ріжемо довільними шматочками.
Воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Відправляємо варитися підготовлені продукти.
Помідори ошпарюємо окропом і видаляємо з них шкірку. Розрізаємо їх на кубики і обсмажуємо на вершковому маслі близько 7 хв. Додаємо помідори в каструлю.
Солимо суп, додаємо дрібно порізану зелень, лимонну кислоту і цукор. Розмішуємо і варимо ще 5 хв. Знімаємо з вогню і додаємо сметану.
Приємного апетиту!
Борщ Борщ без м'яса Борщ класичний Борщ як в дитячому саду