Гаспачо – досить легкий, але в той же час ситний суп, який прекрасно впишеться в щоденне літнє меню. Для приготування такої страви вам не знадобляться спеціальні кулінарні навички і велику кількість часу. Головний секрет смачного гаспачо – використання соковитих м’ясистих помідорів, які є основним інгредієнтом даної страви.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Помідори свіжі – 700 гр.
- Болгарський перець солодкий – 300 гр.
- Огірки – 200 гр.
- Цибуля червоний – 100 гр.
- Лимонний сік – 2 ч. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Батон – 4 скибочки
- Соус Табаско – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати гаспачо без блендера просто! У першу чергу займемося підготовкою помідорів. Їх необхідно попередньо промити.
Далі викладаємо помідори у велику миску, заливаємо їх окропом і залишаємо їх на п’ять хвилин. Це робиться для того, щоб з помідорів було легше видалити шкірку.
Наступний крок – помідори ще раз необхідно промити прохолодною водою і видалити у них шкірку.
Промитий болгарський перець нарізаємо кубиками середнього розміру, попередньо видаливши з нього насіння і плодоніжку.
Огірок також промиваємо та нарізаємо великими шматками.
Цибулю очищаємо від лушпиння і розрізаємо навпіл. Одну частину цибулини нарізаємо великим кубиком, другу дрібним. Та частина цибулини, яка була дрібно нарізана, необхідно на деякий час прибрати в холодильник.
Болгарський перець, огірок, крупно нарізану цибулю, помідори без шкірки пропускаємо через м’ясорубку до пюреподібної консистенції.
Отриману масу пропускаємо через сито для видалення томатних кісточок і шматочків овочів, які погано измельчились.
Приступимо до приготування заправки.
Сіль, чорний мелений перець, лимонний сік, оливкова олія, пропущений через прес часник і соус «Табаско» з’єднуємо з томатною масою і ретельно перемішуємо.
Отриману масу необхідно накрити кришкою і відправити в холодильник на пару годин.
Нарізаємо батон кубиками середнього розміру.
Обсмажуємо подрібнений батон на сковорідці без масла протягом декількох хвилин до затвердіння. Перед подачею томатну масу посипати сухариками.
Гаспачо Гаспачо классический