Гаспачо дуже поширене блюдо серед сироїдів. Адже для його приготування використовуються тільки свіжі овочі і фрукти, перетерті в блендері.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Помідори свіжі – 4 – 5 шт.
- Огірки – 2 – 3 шт.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Лимон – 0,5 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло оливкове – 2 – 3 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування гаспачо сироїдного. Помідори помийте, зробіть на них невеликі хрестові надрізи, опустіть в окріп на 2-3 хвилини. Потім очистіть овочі від шкірки, розріжте на чотири частини.
Помийте огірки очистіть від шкірки і наріжте на кілька частин.
Болгарський перець помийте, розріжте навпіл, очистіть від перегородок і насіння, м’якоть наріжте на кілька частин.
Часник очистіть від лушпиння. Покладіть овочі та часник в чашу блендера, подрібніть інгредієнти до однорідної маси.
Овочеву суміш перелийте в каструлю, додайте оливкову олію, сіль і перець за смаком, видавіть сік половини лимона. Якщо бажаєте отримати більш рідку консистенцію, додайте необхідну кількість води. Поставте гаспачо в холодильник на 2-4 години.
Охолоджений гаспачо розлийте по тарілках, прикрасьте гілочками зелені і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Гаспачо Гаспачо класичний