Гаспачо називають іспанський холодний суп на основі помідорів. Томатні супи дуже добре поєднуються з різними травами і спеціями, які посилюють їх смак і аромат. Таке перше блюдо буде прекрасною альтернативою звичним супів, які найчастіше подаються в наших широтах.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Помідори консервовані – 400 гр.
- Селера – 2 шт.
- Перець консервований (червоний) – 200 гр.
- Огірки – 1 шт.
- Помідори свіжі – 0,5 кг
- Часник – 2 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Зелень – за смаком
- Чіабатта – 200 гр.
- Цукор-пісок – за смаком
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло оливкове – 5 ст. л.
- Оцет хересний – 1 ст. л.
- Соус Табаско – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати гаспачо з консервованих помідорів. Помідори помийте, опустіть на 1-2 хвилини в окріп, очистіть від шкірки, м’якоть наріжте кубиками.
Огірок помийте, наріжте довільно.
Стебла селери помийте і наріжте тонкими часточками.
Цибулю і часник очистіть від лушпиння і також наріжте. У чашу блендера покладіть нарізані помідори, огірок, селера, цибуля, часник, консервований перець, чайну ложку солі і столову ложку хересного оцту. Змішайте всі інгредієнти блендером. Додайте нарізаний хліб чіабата і ще раз перемішайте.
Окремо подрібніть в блендері консервовані помідори, отриману масу протріть через сито, щоб позбутися від залишків шкірки. Змішайте томатну масу з іншими подрібненими інгредієнтами.
Влийте оливкове масло, цукор, соус Табаско, перемішайте. Якщо хочете зробити суп більш рідким, додайте в нього звичайну або мінеральну воду. Поставте гаспачо в холодильник, щоб він остудився. Перед подачею посипте його свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Гаспачо Гаспачо классический