Дуже простий і корисний суп гаспачо освіжить вас в жаркий час. Готується він дуже швидко з ретельно протертих свіжих овочів, по своєму смаку можна додати спеції і лимонний сік. Такий суп може входити навіть дієтичне меню.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Помідори свіжі – 400 гр.
- Огірки – 300 гр.
- Селера – 350 гр.
- Болгарський перець солодкий – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Часник – 1 – 2 зуб.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Масло оливкове – 20 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати гаспачо з селерою, помідори помийте, зробіть на кожному овоче надріз хрест-навхрест і опустіть їх на пару хвилин в окріп. Потім, починаючи від надрізу, легко зніміть шкірку. М’якоть помідорів наріжте кубиками.
Селера помийте, наріжте на невеликі кубики.
Огірки помийте, якщо шкірка у них груба, то очистіть її. Наріжте огірки невеликими шматочками.
Перець помийте, розріжте навпіл, видаліть перегородки і насіння, м’якоть наріжте
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте.
Перекладіть все подрібнені овочі в чашу блендера, подрібніть їх до однорідної маси.
В окремій ємності змішайте оливкова олія і подрібнений часник.
В овочеву масу додайте оливкову олію з часником, сіль і спеції за смаком. Ще раз перетріть гаспачо блендером. Якщо суп виявиться дуже густий, розбавте його водою або томатним соком.
Поставте гаспачо в холодильник на 2-3 години для охолодження. Подавайте гаспачо з селерою, прикрашаючи його зеленню і сухарями.
Приємного апетиту!
Гаспачо Гаспачо класичний