Глазур для великодніх пасок саме на агар-агарі, а не на желатині, відмінно тримає форму і має текстуру, як пташине молоко, щільність якої можна регулювати кількістю цього згущувача. Один мінус – агар-агар важко знайти в магазині. Особливість роботи з такою глазур’ю – треба швидко її приготувати і нанести на паски, так як агар-агар скоро застигає.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Агар-агар – 1 ч. л.
- Вода – 1 склянка
- Лимонна кислота – 0.25 ч. л.
- Харчовий барвник – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування глазурі для паски з агар-агаром. Спочатку відміряйте вказане в рецепті кількість інгредієнтів для приготування такої глазурі. Агар-агар буває різний, тому прочитайте інструкцію, зазначену на упаковці, і агар-агар потрібно варити, на відміну від желатину. У невелику каструльку насипте вказане в рецепті кількість агар-агару.
Залийте її склянкою чистої води і поваріть на невеликому вогні протягом 1-2 хвилин.
Потім насипте в каструлю склянку цукру, перемішайте, щоб цукор повністю розчинився, і поваріть глазур ще 2-3 хвилини.
До кінця варіння насипте на глазурі трохи лимонної кислоти і перемішайте.
Виберіть будь-який харчовий барвник, але це за бажанням.
Барвник пересипте в гарячу глазур і ще раз перемішайте. Потім глазур остудіть до 35°С. При охолодженні глазур на агар-агарі стає більш густою і її простіше наносити на випічку.
Пензликом намажте остиглі паски приготовленої глазур’ю на агар-агарі і декорують їх кондитерської посипкою. Застигає така глазур швидко, не липне і не кришиться при нарізці.
Смачною і вдалою випічки!
Великодні паски без вершкового масла Великодні паски без родзинок Глазур для паски без цукрової пудри Глазур для паски без яєць Глазур для пасок без білків Паски на Великдень Страви на Великдень Цукрова глазур для паски