Глазур для великодніх пасок, приготовлена з додаванням желатину, має ряд переваг у порівнянні з класичним варіантом: вона не містить яєць, покриває випічку товстим шаром, добре тримає посипання і не кришиться протягом декількох днів.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Желатин харчовий – 1 ч. л.
  • Вода – 6 ст. л.
  • Лимонний сік – 0.5 ч. л.

Процес приготування:


Готувати глазур для паски з желатином і цукром просто! В окрему чашку насипати чайну ложечку желатину, наливаємо до нього 2 ложки води, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин для набухання. У невелику каструльку насипаємо цукор, додаємо до нього 4 ложки води і перемішуємо, щоб цукор ввібрав рідина. Ця суміш спочатку вийде густий.


Каструльку ставимо на невеликий вогонь і при постійному помішуванні доводимо сироп до початку кипіння, але не кип’ятимо. Сироп повинен бути прозорим.


Потім приготований сироп протягом 5 хвилин трохи охолоджуємо і перекладаємо до нього набряклий желатин. Потім швидко желатин в гарячому сиропі розмішуємо ложкою, щоб він максимально розчинився.


Потім відразу і на максимальній швидкості збиваємо міксером цю масу. Працюємо міксером не менше 3 хвилин. За цей час маса стане дуже густою і білого кольору. До кінця збивання додаємо до глазурі лимонний сік. Глазур вийде дуже солодкою, тому соку можете додати більше.

Спечені до цього часу паски відразу мачає в глазур і посипаємо будь посипкою. Товщину шару глазурі на куличах визначайте по своєму смаку.

Глазур повністю застигне на вашої святкової випічки через 30 хвилин, не буде кришитися при зберіганні і нарізці пасок.

Смачною і вдалою випічки!

Біла глазур для паски Великодні паски без вершкового масла Великодні паски без молока і яєць Великодні паски без яєць Глазур для паски без цукрової пудри Паски на Великдень Цукрова глазур для паски