Глазур для великодніх пасок, приготовлена з додаванням желатину, має ряд переваг у порівнянні з класичним варіантом: вона не містить яєць, покриває випічку товстим шаром, добре тримає посипання і не кришиться протягом декількох днів.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Желатин харчовий – 1 ч. л.
- Вода – 6 ст. л.
- Лимонний сік – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Готувати глазур для паски з желатином і цукром просто! В окрему чашку насипати чайну ложечку желатину, наливаємо до нього 2 ложки води, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин для набухання. У невелику каструльку насипаємо цукор, додаємо до нього 4 ложки води і перемішуємо, щоб цукор ввібрав рідина. Ця суміш спочатку вийде густий.
Каструльку ставимо на невеликий вогонь і при постійному помішуванні доводимо сироп до початку кипіння, але не кип’ятимо. Сироп повинен бути прозорим.
Потім приготований сироп протягом 5 хвилин трохи охолоджуємо і перекладаємо до нього набряклий желатин. Потім швидко желатин в гарячому сиропі розмішуємо ложкою, щоб він максимально розчинився.
Потім відразу і на максимальній швидкості збиваємо міксером цю масу. Працюємо міксером не менше 3 хвилин. За цей час маса стане дуже густою і білого кольору. До кінця збивання додаємо до глазурі лимонний сік. Глазур вийде дуже солодкою, тому соку можете додати більше.
Спечені до цього часу паски відразу мачає в глазур і посипаємо будь посипкою. Товщину шару глазурі на куличах визначайте по своєму смаку.
Глазур повністю застигне на вашої святкової випічки через 30 хвилин, не буде кришитися при зберіганні і нарізці пасок.
Смачною і вдалою випічки!