На сметані можна швидко приготувати глазур, яка ідеально підійде для покриття пасок. У процесі приготування використовуємо порошок какао – маса виходить з насиченим шоколадним смаком. Какао «бере участь» не тільки у формуванні смаку, але і до отримання густої консистенції.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Какао-порошок – 2 ст. л.
- Сметана – 2,5 ст. ложки
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати глазур для паски зі сметани, відміряємо вказану кількість какао-порошку і цукрового піску. Вершкове масло дістаємо з холодильника, щоб воно размягчилось. Сметану краще брати пожирніше, щоб смак глазурі був більш насичено-вершковим.
Сметану покласти в сотейник, висипаємо цукровий пісок і ставимо на плиту.
Віночком заважаємо масу і нагріваємо до гарячого стану. Не до кипіння!
Всипаємо порошок какао, перемішуємо вінчиком,
Розбиваємо всі грудочки і добиваємося повністю однорідної консистенції. Кипіння раніше не допускаємо. Вогонь – мінімальний.
В останню чергу кладемо в масу розм’якшене вершкове масло, перемішуємо до його повного розчинення.
Знімаємо з плити. Готову глазур повинна вийти густою, однорідної, залишає слід за віночком.
Покриваємо готової теплою глазур’ю поверхню пасок і даємо їй застигнути. Маса добре застигає, при нарізуванні злегка тріскається та не осипається.
Смачного!