На сметані можна швидко приготувати глазур, яка ідеально підійде для покриття пасок. У процесі приготування використовуємо порошок какао – маса виходить з насиченим шоколадним смаком. Какао «бере участь» не тільки у формуванні смаку, але і до отримання густої консистенції.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Сметана – 2,5 ст. ложки
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати глазур для паски зі сметани, відміряємо вказану кількість какао-порошку і цукрового піску. Вершкове масло дістаємо з холодильника, щоб воно размягчилось. Сметану краще брати пожирніше, щоб смак глазурі був більш насичено-вершковим.

Сметану покласти в сотейник, висипаємо цукровий пісок і ставимо на плиту.

Віночком заважаємо масу і нагріваємо до гарячого стану. Не до кипіння!

Всипаємо порошок какао, перемішуємо вінчиком,

Розбиваємо всі грудочки і добиваємося повністю однорідної консистенції. Кипіння раніше не допускаємо. Вогонь – мінімальний.

В останню чергу кладемо в масу розм’якшене вершкове масло, перемішуємо до його повного розчинення.

Знімаємо з плити. Готову глазур повинна вийти густою, однорідної, залишає слід за віночком.

Покриваємо готової теплою глазур’ю поверхню пасок і даємо їй застигнути. Маса добре застигає, при нарізуванні злегка тріскається та не осипається.

Смачного!

Великодні паски Великодні паски без замісу тіста Великодні паски без молока Великодні паски на сметані Соковиті паски на Великдень Цукрова глазур для паски Шоколадні паски