Сьогодні велика кількість людей стежить за своїм харчуванням і способом життя. У переддень світлого свята Пасхи я пропоную приготувати дієтичний паска без пшеничного борошна і цукрового піску. ПП кулич на кефірі виходить нітрохи не гірше, ніж традиційна здобна випічка.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Яйце – 1 шт.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.
  • Рисова мука біла – 50 гр.
  • Мука кукурудзяна – 50 гр.
  • Кефір – 300 мл
  • Цедра апельсина – 2 ч. л.
  • Апельсиновий сік – 3 ст. л.
  • Ванілін – за смаком
  • Сухофрукти – за смаком
  • Насіння соняшнику – за смаком
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
  • Яєчний білок – 1 шт.
  • Лимонний сік – 0.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Приступимо до готування ПП паски на кефірі. Кефір вилийте в ємність і додайте половину чайної ложки харчової соди. Ретельно перемішайте. Маса спіниться і збільшиться. Одне куряче яйце розділити на білок і жовток. Жовток і ціле куряче яйце відправте в кефірну масу і ретельно перемішайте.

Апельсин обдайте окропом, зніміть цедру дрібної теркою і видавіть апельсиновий сік. Додайте в отриману рідку масу. Всипте ванілін на кінчику ножа. Кукурудзяне борошно змішайте з рисовим борошном і розпушувачем.

Просіяти через дрібне сито до рідких інгредієнтів і ретельно перемішайте. Сухофрукти залийте окропом і залиште на 15-20 хвилин для набухання, після чого злийте через сито і подрібніть ножем.

В отримане тісто додайте рослинне масло і очищені насіння соняшнику або улюблені горішки. Перемішайте віночком. Підготуйте форми для випікання і змастіть їх невеликою кількістю рослинного масла.

Потім введіть подрібнені сухофрукти і ще раз перемішайте віночком. Тісто акуратно розподіліть, заповнивши її на 2/3 висоти форм. Заздалегідь розігрійте духовку до 180 градусів. Паски помістіть в духовку і випікайте приблизно 45 хвилин. Дивіться по своїй духовці. Готовність пасок перевірте дерев’яної шпажкою.

Готові паски повністю остудіть на решітці, перевернувши їх на бік. А потім зніміть паперові форми. Тим часом приготуйте глазур. Глибоку ємність протріть лимонним соком.

Всипте щіпку солі.

Викладіть охолоджений білок, додайте за смаком підсолоджувач і збийте до стану твердих піків, поступово збільшуючи швидкість.

Остиглі паски прикрасьте білкової глазур’ю. Дайте їй повністю застигнути і можна пробувати. В якості глазурі можна використовувати перемішаний з підсолоджувачем м’який знежирений сирок.

Приємного апетиту!

Апельсинові паски Великодні паски Великодні паски без дріжджів Великодні паски в духовці Великодні паски на кефірі паски з розпушувачем паску без опари ПП великодні паски