Одним з головних прикрас великоднього столу є паски, і вони повинні бути не тільки смачними, але і виглядати презентабельно, що в великій мірі залежить від глазурі. Одним з варіантів її приготування глазур буде з агар-агаром і цукровою пудрою. Така глазур не кришиться при нарізці, не липне, добре зберігає форму і будь-яку кондитерську посипання. Готується глазур на агар-агарі швидко і просто.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Цукрова пудра – 125 гр.
- Агар-агар – 5 гр.
- Яєчний білок – 1 шт.
- Вода – 90 мл
- Сіль – 1 щіпка
- Ванілін – 1 щіпка
Процес приготування:
Щоб приготувати глазур з агар-агаром і цукровою пудрою для паски, спочатку відміряйте вказане в рецепті кількість всіх інгредієнтів для глазурі, що важливо для правильної текстури.
В невелику чашку насипте в потрібній кількості агар-агар, налийте до нього 40 мл чистої води і перемішайте.
У сотейник або невелику каструльку налийте 50 мл води, розчиніть в ній цукрову пудру, з ваніліном і поваріть сироп на невеликому вогні протягом 5 хвилин.
Поки вариться сироп, в окремому посуді міксером збийте білок одного яйця з дрібкою солі в стійку пінку. У киплячий зварений сироп перелийте змішаний з водою агар-агар, добре перемішайте і поваріть ще 1 хвилину.
Потім до збитого яйця перелийте гарячий сироп і міксером відразу ж добре збийте до пишної однорідної стану.
Глазур з агар-агаром і цукровою пудрою готова. Її потрібно використовувати теплою, так як швидко застигає. Щоб уникнути цього, посуд з глазур’ю помістіть над каструлею з гарячою водою.
Коли спечені паски охолонуть, силіконової лопаткою можете наносити на них приготовлену глазур і декорувати їх по своєму смаку.
Смачною і вдалою випічки!
Білкова глазур для паски Великодні паски без вершкового масла Великодні паски без замісу тіста Глазур без желатину для паски Глазур для паски без цукрової пудри Глазур для паски з цукровою пудрою Глазур для пасок без білків