Глід – дуже корисна ягода, яка містить велику кількість корисних речовин і володіє корисними властивостями. З плодів глоду готують різноманітні лікувальні морси, джеми, компоти, мармелад і пастилу. Сьогодні ми з вами приготуємо протерті ягоди глоду з цукром. Ягоди глоду піддаються термічній обробці всього протягом декількох хвилин, завдяки чому зберігають свої корисні властивості.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Глід – 300 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Лимонна кислота – 0.25 ч. л.
- Вода – 150 мл
Процес приготування:
Приступимо до готування глоду протертої з цукром. Ягоди глоду промиваємо під проточною водою і даємо стекти від води.
Каструлю з водою ставимо на вогонь, доводимо воду до кипіння і закидаємо туди глід.
Після того, як ягоди проварилися зо 1-2 хвилини, відкидаємо їх на друшляк і протираємо за допомогою дерев’яної ложки через сито.
Макуха від ягід викидаємо, а вийшло пюре кладемо в каструлю з водою, де варився глід, і додаємо цукор і лимонну кислоту. Доводимо масу до кипіння, не забуваючи увесь час помішувати, щоб маса не пригоріла до дна каструлі, і знімаємо з вогню.
Готову гарячу масу розкладаємо по стерилізованим баночках, закриваємо кришкою і залишаємо остигати при кімнатній температурі.
Після повного охолодження переносимо банки для зберігання в темне прохолодне місце.
Варення з боярышника Варенье