Цей спосіб заготівлі полуниць на зиму загальновизнано є самим простим і зручним, так як ягода довго зберігає смак і аромат свіжої полуниці, але тільки потрібен великий холодильник. Перетирають полуницю або картопляної товкачиком, або блендером, але в цьому випадку вона буде рідкою. Полуниця з цукром без варіння добре зберігається в холодильнику до 6 місяців.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Готувати полуницю з цукром без варіння в холодильнику на зиму просто! Полуницю добре промийте під проточною водою і видалити чашолистки. Потім ягоди обсушіть паперовим рушником і перекладіть їх в глибокий посуд. Насипте до ягід розраховане кількість цукру. Співвідношення полуниці і цукру для цього способу заготівлі повинно бути 1:1, інакше ваше варення забродить.

Полуницю з цукром подрібніть будь-яким способом, як вам зручніше. Потім посуд прикрийте серветкою і залиште на 3 години. Це час потрібно для повного розчинення цукру. Полуницю кілька разів за цей проміжок часу перемішайте дерев’яною ложкою.

Будь-яким способом, бажано сухим, стерилізуйте баночки. Зберігати таке варення можна під звичайними пластиковими кришками, тому їх обшпарте окропом. Через 3 години полуничне варення розлийте в підготовлені банки.

Поверх варення в кожну баночку насипте по ложці цукру.

Потім баночки щільно закупорьте кришками і варення відразу помістіть на зберігання в холодильник.

Смачних і вдалих заготовок!

Варення з полуниці Варення з полуниці без варіння Варенье Полуниця блендером з цукром на зиму Полуниця перетерта з цукром на зиму Протерта полуниця з цукром без варіння на зиму