Хочу поділитися простим і швидким рецептом незвичайного страви. Гнізда з фаршу з яйцем, приготовлені в духовці, виходять соковитими і ніжними. Можуть виступати як самостійне блюдо, а також в якості ситного доповнення до будь-якого гарніру. Чоловіча половина оцінить цю страву, і попросить добавки.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Батон – 100 гр.
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Як почати готувати гнізда з фаршу з яйцем в духовці? Насамперед підготуйте необхідні інгредієнти для м’ясних гнізд з фаршу з яйцем.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною водою. Очищений ріпчасту цибулю подрібніть гострим ножем.

Морква добре промийте під холодною водою, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву натріть на дрібній тертці.

Батон викладіть в глибоку ємність і залийте необхідною кількістю молока.

Фарш викладіть в глибоку миску, додайте розмоклий батон, попередньо віджавши його. Ретельно перемішайте фарш руками і добре відбийте.

Потім розбийте одне куряче яйце, додайте подрібнену ріпчасту цибулю і натерту моркву.

Потім посоліть, додайте чорний мелений перець за смаком.

Ретельно перемішайте фарш.

Підготуйте форму або на деко для запікання. Змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Приготований фарш розділити на рівні частини і сформуйте м’ясні гнізда, в центрі зробіть поглиблення.

У кожне поглиблення розбийте куряче яйце. Форму помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікайте гнізда 30-35 хвилин.

Після закінчення часу акуратно вийміть форму з гніздами з фаршу з яйцем з духовки, трохи остудіть, викладіть на блюдо для подачі і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Гнізда з макаронів Гнізда з макаронів в духовці Гнізда з макаронів з фаршем в духовці Гнізда з фаршем