Гнізда з макаронів з фаршем у вершковому соусі в духовці смачні і виглядають дуже апетитно! Це просте і апетитне блюдо готується з особливих макаронів з красивим італійським назвою – тальятелле. Вони по виду являють собою гнізда. Страва буде у вас хорошою альтернативою звичайним макаронів по-флотськи. Готуємо такі макарони у вершковому соусі і запікаємо в духовці. Для фаршу візьміть свинячий фарш в суміші з курячим, так як яловичий не поєднується з вершковим соусом.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Гнізда з макаронів – 12 шт.
- Фарш мясний (змішаний) – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 1 шт.
- Вершки – 1.5 ст.
- Вода – 1 склянка
- Сир Пармезан – 200 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати гнізда з макаронів з фаршем у вершковому соусі в духовці, візьміть 2 упаковки макаронних виробів «Гнізда».
В них міститься 12 гнізд, що достатньо для 4 порцій. Макарони залиште і спочатку приготуйте вершковий соус для запікання макаронів.
Цибулину і моркву почистіть і промийте.
Потім цибулю наріжте на маленькі кубики, а моркву подрібнити на крупній тертці.
Розігрійте сковороду з невеликою кількістю рослинної олії і обсмажте до золотистого кольору нарізану цибулю.
Потім перекладіть до нього моркву і посмажте її до м’якості.
До обсмаженою овочам налийте вершки (їх можна замінити 2 ложками сметани, додайте склянку води, посоліть за смаком, перемішайте і тушкуйте кілька хвилин. Вершковий соус готовий.
Фарш перекладіть в окремий посуд, додайте до нього одну дрібно нашатковану цибулину, сіль і чорний мелений перець і все добре перемішайте.
Макарони опустіть на 1 хвилину в окріп, тільки не варіть.
Форму для запікання змастіть невеликою кількістю масла.
Макаронні гнізда перекладіть з окропу відразу в підготовлену форму.
По гніздах рівномірно розкладіть приготований фарш.
Залийте гнізда вершковим соусом з овочами. Якщо його недостатньо, адже макарони повинні бути покриті соусом повністю, то долийте в форму воду.
Гнізда з макаронів посипте зверху подрібненим на середній тертці сиром.
Запікайте блюдо в духовці, розігрітій до 180°С, протягом 50 хвилин. Макарони зверху можете прикрити шматочком фольги або кришкою, щоб вони зверху не обвітрилися. Готову страву подайте до столу гарячим і з легким овочевим салатом.
Приємного апетиту і вдалих вам кулінарних експериментів!
Гнізда з макаронів Гнізда з макаронів з фаршем в духовці Гнізда з макаронів з фаршем та сиром у духовці Гнізда з фаршем Гнізда з фаршем та сиром у духовці