При обсмажуванні на електрогрилі використовується мінімальна кількість масла, що дуже цінно для тих, хто рахує калорії і дотримується правильного харчування. Приготована на електрогрилі горбуша виходить соковитою, так як обсмажування відбувається швидко, і цінна волога залишається всередині. Для соковитості риби також дуже важливий етап попереднього маринування – риба насичується ароматними спеціями і просочується додаткової рідиною.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Горбуша – 800 гр.
- Приправа для риби – 1 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Лимонний сік – 3 ст. л.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування горбуші на електрогрилі? Горбушу промиваємо, обсушуємо паперовими рушниками і нарізаємо на стейки товщиною два сантиметри.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо та нарізаємо тонкими напівпрозорими півкільцями.
Поміщаємо в широку миску горбушу і нарізану ріпчасту цибулю.
В окремій невеликій ємності змішуємо лимонний сік, оливкова олія, сіль за смаком і готову суміш спецій для риби. Якщо готової суміші спецій під рукою не виявилося, можна замість неї додати інші відповідні ароматні добавки: дрібку чорного меленого перцю, трохи розтертого сушеного кропу та ін
Отриманою сумішшю поливаємо рибу з цибулею і залишаємо на півгодини. За цей час горбуша промаринується і просочиться ароматами спецій.
Електрогриль розігріваємо і змащуємо тонким шаром оливкової олії з допомогою силіконової пензлика.
Викладаємо стейки горбуші на гарячий електрогриль і готуємо рибу до рум’яної скоринки протягом декількох хвилин. Важливо не перетримати і не пересушити горбушу.
Гарячі стейки риби знімаємо з электрогриля і відразу розкладаємо по порційних тарілках. Подаємо разом з овочами і зеленню.
Приємного апетиту!
Страви з риби