Горбуша з морквою та цибулею, тушкована в соусі зі спеціями і соєвим соусом – відмінний варіант приготування горбуші. Риба виходить соковитою і ніжною, а тушковані овочі, соєвий соус і лавровий лист доповнюють її своїм тонким ароматом, який дивним чином підкреслює її смак.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Горбуша – 400 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0.5 головок
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Соєвий соус – 1 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Вода – 1,5 склянки
Процес приготування:
Почнемо готувати горбушу тушковану з морквою і цибулею. Для приготування страви на 2 порції нам знадобиться половина тушки горбуші вагою 300-400 грам. Рибу чистимо від луски, добре промиваємо та нарізаємо на стейки.
Стейки солимо, перчимо й залишаємо маринуватися 15-20 хвилин. За цей час підготуємо овочі.
Моркву чистимо і промиваємо, натираємо на крупній тертці.
Цибулю чистимо, промиваємо та нарізаємо півкільцями.
На розігріту сковороду з олією викладаємо овочі і тушкуємо до готовності, поки цибуля не набуде морквяний відтінок.
На тушковані овочі зверху викладаємо рибні стейки, додаємо воду, лавровий лист. Накриваємо сковороду кришкою і залишаємо тушкуватися 10 хвилин.
Готуємо підливку: в мисочці змішуємо соєвий соус, борошно, томатну пасту і додаємо пару столових ложок води. Добре вимішуємо, щоб не було грудочок від борошна.
Додаємо підливку в сковороду до риби і чекаємо, щоб вона закипіла.
Після закипання підливи вона починає швидко густіти. Тому знімаємо сковороду з вогню і залишаємо рибу під закритою кришкою на 5-7 хвилин, щоб риба добре просочилася ароматом спецій.
Наша риба готова. Викладаємо на тарілку пару шматочків риби разом з підливою, як гарнір до риби подаємо відварну картоплю і прикрашаємо все свіжою зеленню і овочами. Приємного апетиту!
Смажена горбуша на сковороді Стейки горбуші смажені на сковороді Страви з риби Шматочки горбуші, смажені на сковороді