Горбуша, запечена в духовці з овочами – чудовий варіант святкового страви на будь-яке торжество. Для зручності краще всього брати філе горбуші, але якщо немає можливості, підійде і ціла риба. Гаряче блюдо готується з доступних інгредієнтів і виходить дуже смачним і ніжним.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горбуша – 1 кг
  • Морква – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Картопля – 500 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Паприка – за смаком
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати горбушу в духовці з овочами? Візьміть тушку горбуші, якщо буде потрібно – розморозьте. Очистити від нутрощів. Ретельно промийте під проточною водою і обсушіть, скориставшись паперовими рушниками чи серветками.

В невеликій ємності сметану з’єднайте з сіллю, паприкою і чорним меленим перцем. Перемішайте до однорідності вийшов соус.

Лист ретельно змастіть невеликою кількістю рослинного масла за допомогою силіконової пензлика. Приготований соус рівномірно розподіліть зовні і всередині підготовленої очищеної горбуші.




Картоплю і моркву помийте і очистіть від шкірки, наріжте шматочками середнього розміру. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте великими півкільцями. Овочі полийте рослинним маслом і присипте спеціями. Ретельно перемішайте і розкладіть навколо горбуші. У розігріту до 200 градусів духовку помістіть деко і готуйте 30 хвилин.

Запечену горбушу в духовці з овочами подавайте порційно. За бажанням прикрасьте свіжою зеленню. Для запікання можна використовувати будь-яку рибу.

Приємного апетиту!

Горбуша в сметані в духовці Горбуша з морквою і цибулею в духовці Горбуша з овочами в духовці Горбуша цілком у духовці Страви з риби