Це блюдо ви можете швидко приготувати і до приходу несподіваних гостей, і до сімейного вечері. До горбуші не додаються майонез і сметана, а сир і овочі допомагають залишитися рибі соковитою і апетитною. Запікаємо горбушу у фользі.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горбуша – 1 кг
  • Помідори свіжі (невеликі) – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Сир – 150 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Рибу очищаємо від луски, відрізаємо голову і видаляємо нутрощі. Потім її добре промиваємо холодною водою. Ножицями видаляємо хвіст з плавниками. Ріжемо горбушу на стейки товщиною до 3 див. Потім стейки посипаємо по своєму смаку сіллю і перцем.

Полийте шматочки горбуші соком третини лимона і залиште її на 15-20 хвилин для маринування.

Цибулю почистіть і наріжте на тонкі півкільця. На такі ж шматочки поріжте решті лимон. Шматочок твердого сиру натріть на крупну тертку.

помідори Помийте і поріжте їх на кружки товщиною не більше 3 мм

Застеліть фольгою деко і викладіть на нього шматочки замаринованной горбуші на невеликій відстані один від іншого. Рибу укладайте шкірою вниз.

На шматочки горбуші розкладіть нарізаний лимон. Потім горбушу засипте нашаткованою цибулею і поверх його розкладіть гуртки помідорів. Посипте блюдо натертим сиром. Запікайте горбушу в духовці, розігрітій до 180°С протягом 15 хвилин.

Приготовану горбушу трохи остудіть, перекладіть на велике блюдо, посипте нарізаною зеленню і подайте до столу.

Приємного апетиту!

Горбуша в духовці Горбуша з сиром в духовці Горбуша з сиром і помідорами в духовці Горбуша шматочками в духовці Стейки горбуші в духовці Шматочки горбуші з сиром в духовці