Приготувати соковиту горбушу в духовці можна за дуже простим рецептом. Вона є самою популярною і доступною рибою з сімейства лососевих, але володіє не менш вишуканим смаком. Горбуша, запечена з цибулею в духовці, добре просочиться спеціями і буде просто танути в роті.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Горбуша – 1,5 – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 – 3 головки
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Лимон – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лавровий лист – 4 шт.
- Сіль – за смаком
- Масло оливкове – 2 – 3 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати горбушу в духовці з цибулею. Філе горбуші помийте, обітріть паперовими рушниками, розріжте на чотири рівні частини, перекладіть їх у глибоку миску, посипте сіллю, перемішайте і залиште на 10-15 хвилин.
Цибулю очистіть від лушпиння, помийте, обсушити паперовими рушниками, нарізати тонкими півкільцями. Лимон вимити, умочіть від вологи паперовими рушниками, розріжте навпіл, одну половину наріжте тонкими кільцями, другу – відкладіть в сторону, вона знадобиться пізніше. Форму для запікання застелити фольгою так, щоб вона виходила за борти форми. На дно форми влийте трохи оливкової олії, рівномірним шаром викладіть цибулю.
Покладіть лавровий лист і перець горошком.
Часник очистіть від лушпиння, пропустіть через прес, викладіть його поверх цибульного шару. Потім покладіть кільця лимона.
Викладіть рибу шкіркою вгору, посипте її спеціями. З другої половини лимона вичавити сік і полийте їм страву.
Краї фольги з’єднайте між собою так, щоб не було щілин. Духовку розігрійте до 200-220 градусів, поставте в неї форму з горбушею на 20 хвилин, потім вимкніть вогонь і дайте постояти страви ще 5-7 хвилин.
Горбушу на цибулевої подушці подавайте в гарячому вигляді разом з кільцями лимона і запеченою цибулею, за своїм бажанням додайте гарнір.
Приємного апетиту!
Горбуша в духовці Горбуша з лимоном в духовці Горбуша шматочками в духовці Страви з риби