Горбуша не дуже жирна риба, тому запікати її краще з соусом або гарніром. Додавши до риби за своїм смаком картоплю, рис або овочі, вийде повноцінне гаряче блюдо на обід або вечерю, яке підійде і дітям, і дорослим. Готується воно максимально просто.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горбуша – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сметана – 250 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа для риби – на смак

Процес приготування:

Як приготувати горбушу в духовці зі сметаною? Якщо тушка горбуші заморожена, то попередньо її потрібно повністю розморозити. Промийте рибу під проточною водою, очистіть від луски, зріжте голову, хвіст і плавники, випатрайте, ще раз промийте водою. Розрізати тушку на шматки по 3-4 сантиметра завтовшки.

Підберіть таку форму для запікання, щоб шматки риби лежали, стикаючись один з одним. Змастіть форму маслом, викладіть шматки горбуші, посоліть і посипте спеціями за смаком, перемішайте, щоб приправа рівномірно розподілилася по рибі. Залиште рибу на 7-10 хвилин.

Цибулини очистіть від лушпиння, наріжте його кільцями. Розкладіть цибулю рівномірно поверх риби.

Залийте горбушу з цибулею сметаною, накрийте форму фольгою. Прогрійте Духовку до 180 градусів. Запікайте рибу 30-45 хвилин. В сметанному соусі ваша горбуша вийде дуже соковитою і ароматною.

Приємного апетиту!

Горбуша в духовці Горбуша в сметані в духовці Горбуша шматочками в духовці Стейки горбуші в духовці Стейки горбуші у фользі в духовці Страви з риби