Горбуша в кефірі – ідеальний ужін для всієї родини. Для його приготування вам знадобиться зовсім небагато часу. Багато хто відмовляється від запікання горбуші, оскільки вважають цю рибу надмірно сухою. Але ми готові запевнити, якщо цю рибу правильно приготувати, використовуючи кефірний маринад, вона вийде соковитою і ніжною.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горбуша – 1 шт.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Кефір – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Майонез – 100 гр.
  • Приправа для риби – на смак

Процес приготування:

Рецепт приготування горбуші в кефірі смачний! Для початку необхідно обробити рибу: видаляємо голову, очищаємо від луски. Позбавляємося від нутрощів. Потім промиваємо рибу і нарізаємо її на стейки. З кожної сторони горбушу натираємо сіллю.

Займемося приготуванням маринаду. В окремій ємності змішуємо кефір з майонезом і лимонним соком. Отриману масу добре перемішуємо.

Рибні стейки занурюємо в маринад. Найкраще відставити рибу маринуватися на кілька годин.

Викладаємо промариновавшуюся рибу на деко, заливаємо її маринадом, посипаємо спеціями. Накриваємо сковороду кришкою або фольгою.

Випікаємо рибу при температурі 180 градусів 20 хвилин. Потім запікаємо рибу без фольги або кришки протягом 15 хвилин.

Страву можна подавати на стіл.

Горбуша з лимоном у фользі в духовці Горбуша у фользі в духовці Горбуша шматочками в духовці Стейки горбуші в духовці