Продукти, запечені в духовці зберігають більше своїх корисних властивостей, не є винятком і страви з риби. Запечена горбуша у фользі цілком вирішить питання зі смачною вечерею для всієї родини. Приготувати таку страву не складе труднощів.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горбуша – 1 шт.
  • Лимон – 0,5 – 1 шт.
  • Базилік свіжий – 4 л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Цибуля зелена – 20 гр.

Процес приготування:

Рецепт приготування горбуші, запеченої у фользі смачний! Тушку горбуші розморозьте, випатрайте, промийте, розріжте плавники і голову. З обох боків на тушці зробіть неглибокі надрізи через 2-2,5 сантиметра. Змастіть горбушу сіллю і спеціями всередині і зовні.

Лимон помийте і наріжте тонкими часточками. Зубчики часнику очистіть від шелуши, дрібно наріжте. Бульби білі зеленого цибулі наріжте, пір’я можна порвати руками на кілька частин. Наповніть сумішшю тушку базиліка, зеленої цибулі і часнику.

В надрізи, зроблені на боках риби, вкладіть по часточці лимона. На деко покладіть лист фольги, змастіть його оливковою олією, покладіть на фользі горбушу, загорніть рибу у фольгу, добре скріпіть краю.

Духовку розігрійте до 180-190 градусів, запікайте горбушу 30-35 хвилин. Через час дістаньте деко, розгорніть рибу, сервіруйте страву на власний розсуд овочами, шматочками лимона і свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Горбуша з лимоном в духовці Горбуша з лимоном у фользі в духовці Горбуша з цибулею у фользі в духовці Горбуша у фользі в духовці Горбуша цілком у духовці