Пропоную приготувати і ніжну соковиту горбушу в духовці з морквою і цибулею в сметані. Страва чудово підійде як на кожен день, так і для святкового застілля. Процес приготування горбуші досить простий, найскладніше – це очистити рибу.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Горбуша – 1,5 кг
- Сметана – 150 гр.
- Майонез – 150 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Яйце – 2 шт.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Приправа для риби – на смак
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування горбуші в сметані з морквою і цибулею в духовці? Горбушу ретельно вимийте, потім очистіть від нутрощів, відріжте голову, хвіст і плавники. Ретельно промийте тушку у воді, потім обсушити паперовими рушниками, акуратно витягніть хребет і інші кісточки.
Вийшло філе горбуші наріжте на невеликі шматочки. Горбушу посоліть і поперчіть, добре перемішайте.
Моркву промийте під водою, а потім, скориставшись овочечисткою, очистіть від шкірки, очищену моркву натріть на крупній тертці.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою, а потім наріжте тонкими четвертинками.
Глибоку сковороду добре розігрійте на помірному вогні, додайте невелику кількість рослинної олії, а потім викладіть підготовлені овочі, ретельно перемішайте і обсмажте до розм’якшення.
Потім зніміть сковороду з вогню і трохи остудіть овочі.
В глибоку миску викладіть необхідну кількість майонезу і сметани, додайте курячі яйця.
Твердий сир натріть на дрібній тертці і додайте до рідких інгредієнтів, ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
Шматочки горбуші помістіть в ємність з підготовленим соусом і добре обваляйте в ньому рибу.
Деко змастіть невеликою кількістю рослинної олії, а потім викладіть шматочки горбуші на невеликій відстані один від одного, поверх покладіть обсмажені овочі, що залишився соус розподіліть по шматочках риби.
Лист із стравою помістіть в попередньо розігріту духовку і запікайте при температурі 180 градусів 20-25 хвилин. Готову страву акуратно вийміть з духовки і трохи остудіть.
Горбушу в сметані з морквою і цибулею подавайте на стіл, за бажанням прикрасьте свіжою зеленню і овочами.
Приємного апетиту!
Горбуша з морквою і цибулею в духовці Горбуша з овочами в духовці Горбуша з сиром в духовці Горбуша з сиром і сметаною в духовці Горбуша з цибулею і майонезом в духовці Страви з риби Шматочки горбуші з сиром в духовці