Пропоную приготувати і ніжну соковиту горбушу в духовці з морквою і цибулею в сметані. Страва чудово підійде як на кожен день, так і для святкового застілля. Процес приготування горбуші досить простий, найскладніше – це очистити рибу.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Горбуша – 1,5 кг
  • Сметана – 150 гр.
  • Майонез – 150 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Приправа для риби – на смак

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування горбуші в сметані з морквою і цибулею в духовці? Горбушу ретельно вимийте, потім очистіть від нутрощів, відріжте голову, хвіст і плавники. Ретельно промийте тушку у воді, потім обсушити паперовими рушниками, акуратно витягніть хребет і інші кісточки.

Вийшло філе горбуші наріжте на невеликі шматочки. Горбушу посоліть і поперчіть, добре перемішайте.

Моркву промийте під водою, а потім, скориставшись овочечисткою, очистіть від шкірки, очищену моркву натріть на крупній тертці.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою, а потім наріжте тонкими четвертинками.

Глибоку сковороду добре розігрійте на помірному вогні, додайте невелику кількість рослинної олії, а потім викладіть підготовлені овочі, ретельно перемішайте і обсмажте до розм’якшення.

Потім зніміть сковороду з вогню і трохи остудіть овочі.

В глибоку миску викладіть необхідну кількість майонезу і сметани, додайте курячі яйця.

Твердий сир натріть на дрібній тертці і додайте до рідких інгредієнтів, ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

Шматочки горбуші помістіть в ємність з підготовленим соусом і добре обваляйте в ньому рибу.

Деко змастіть невеликою кількістю рослинної олії, а потім викладіть шматочки горбуші на невеликій відстані один від одного, поверх покладіть обсмажені овочі, що залишився соус розподіліть по шматочках риби.

Лист із стравою помістіть в попередньо розігріту духовку і запікайте при температурі 180 градусів 20-25 хвилин. Готову страву акуратно вийміть з духовки і трохи остудіть.

Горбушу в сметані з морквою і цибулею подавайте на стіл, за бажанням прикрасьте свіжою зеленню і овочами.

Приємного апетиту!

Горбуша з морквою і цибулею в духовці Горбуша з овочами в духовці Горбуша з сиром в духовці Горбуша з сиром і сметаною в духовці Горбуша з цибулею і майонезом в духовці Страви з риби Шматочки горбуші з сиром в духовці