Горбуша в сметані з овочами виходить соковитою і ніжною.Горбуша – представник риб з сімейства лососевих з багатим вмістом білків. М’ясо горбуші сухувато, тому перед тим, як запікати, її маринують або запікають з овочами та соусом. Такий рецепт я і хочу запропонувати.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Горбуша – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Часник – 5 зуб.
- Морква – 2 шт.
- Сметана – 3 ст. л.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Вода – 150 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 4 ст. л.
Процес приготування:
Готувати горбушу в сметані з овочами легко! Моркву ретельно вимийте, очистіть за допомогою овочечистки. Очищену моркву натріть на дрібній тертці.
Часник очистіть від лушпиння і подрібніть: натріть на дрібній тертці або пропустити через прес. Викладіть в невелику миску і відставте в бік.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.
добре розігрійте Сковороду, налийте трохи олії, викладіть подрібнену цибулю і обсмажте до рум’яного кольору, періодично помішуючи.
В сковороду до смаженій луку викладіть моркву, натерту на дрібній тертці. Готуйте, постійно помішуючи кілька хвилин.
Потім додайте раніше подрібнений часник. Ретельно перемішайте, прогрійте буквально хвилину і відразу ж зніміть з вогню.
Візьміть тушку горбуші, якщо буде потрібно – розморозьте. Очистіть від нутрощів і плавників. Ретельно промийте під проточною водою і обсушіть, скориставшись паперовими рушниками. Розріжте горбушу уздовж. Відокремте філе від кісток.
Форму для запікання змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Підготовлене філе горбуші розріжте на порційні шматки, викладіть у форму.
Приправте горбушу чорним меленим перцем і сіллю. За бажанням можете використовувати сухі трави.
Зверху викладіть рівним шаром обсмажені овочі.
В невелику миску викладіть сметану і додайте до неї необхідну кількість питної води. Ретельно перемішайте.
полийте Приготованим соусом філе горбуші з овочами.
В розігріту до 180 градусів духовку помістіть форму для запікання і готуйте 30 хвилин. Твердий сир натріть на дрібній тертці. Після закінчення часу присипте блюдо натертим сиром запікайте горбушу ще 5 хвилин.
Запечену рибу викладіть на блюдо для подачі. Подавайте горбушу порційно з салатом зі свіжих овочів і картоплею.
Приємного апетиту!
Горбуша в духовці Горбуша в клярі Горбуша в сметані в духовці Горбуша з сиром в духовці Горбуша з сиром і сметаною в духовці Страви з риби Шматочки горбуші з сиром в духовці