Хочу запропонувати простий і швидкий варіант смачної і ситної вечері – горбушу в сирному клярі. Горбуша виходить соковитою і за рахунок кляру добре тримає форму. Філе горбуші в сирному клярі буде виглядати найбільш вигідно і таке блюдо можна буде подати на святковий стіл.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горбуша – 1 шт.
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сухарі панірувальні – 4 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати горбушу в сирному клярі, візьміть тушку горбуші, якщо буде потрібно – розморозьте. Ретельно промийте під проточною водою і обсушіть, скориставшись паперовими рушниками чи серветками. Наріжте на порційні шматочки.

Твердий сир натріть на дрібній тертці і викладіть в невелику миску, додайте панірувальні сухарі, майонез, розбийте куряче яйце, посоліть і поперчіть.

кляр Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

Шматочки горбуші обваляйте в пшеничному борошні. Потім занурте в сирний кляр.

добре розігрійте Сковороду на середньому вогні, налийте невелику кількість рослинного масла. Покладіть на сковороду шматочки горбуші в сирному клярі.

Смажте на середньому вогні приблизно 4-5 хвилин до золотистої скоринки з кожної сторони.

Готову горбушу в сирному клярі викладіть на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб вбралося зайве масло. Потім розкладіть на порції і подавайте з гарніром. Як гарнір можна використовувати запечений або відварну картоплю, а також бурий рис.

Приємного апетиту!

Горбуша в клярі Горбуша в клярі на сковороді Смажена горбуша на сковороді Страви з риби