Хочу запропонувати простий і швидкий варіант смачної і ситної вечері – горбушу в сирному клярі. Горбуша виходить соковитою і за рахунок кляру добре тримає форму. Філе горбуші в сирному клярі буде виглядати найбільш вигідно і таке блюдо можна буде подати на святковий стіл.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Горбуша – 1 шт.
- Сир Пармезан – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Майонез – 4 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Сухарі панірувальні – 4 ст. л.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати горбушу в сирному клярі, візьміть тушку горбуші, якщо буде потрібно – розморозьте. Ретельно промийте під проточною водою і обсушіть, скориставшись паперовими рушниками чи серветками. Наріжте на порційні шматочки.
Твердий сир натріть на дрібній тертці і викладіть в невелику миску, додайте панірувальні сухарі, майонез, розбийте куряче яйце, посоліть і поперчіть.
кляр Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
Шматочки горбуші обваляйте в пшеничному борошні. Потім занурте в сирний кляр.
добре розігрійте Сковороду на середньому вогні, налийте невелику кількість рослинного масла. Покладіть на сковороду шматочки горбуші в сирному клярі.
Смажте на середньому вогні приблизно 4-5 хвилин до золотистої скоринки з кожної сторони.
Готову горбушу в сирному клярі викладіть на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб вбралося зайве масло. Потім розкладіть на порції і подавайте з гарніром. Як гарнір можна використовувати запечений або відварну картоплю, а також бурий рис.
Приємного апетиту!
Горбуша в клярі Горбуша в клярі на сковороді Смажена горбуша на сковороді Страви з риби