Червона риба багата мінералами і необхідними жирами, і її обов’язково потрібно включити в домашнє меню. Однією з найсмачніших різновидів такої риби є горбуша. Особливо якщо запікати її в духовці. Горбуша з рисом – це ароматний, поживний обід для всієї родини! Дуже апетитний і корисний!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Філе горбуші – 600 гр.
- Рис білий – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Гірчиця – 2 ст. л.
- Майонез – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
- Приправа для риби – на смак
- Сир – 200 гр.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати горбушу з рисом в духовці? Для початку відварюємо рис. Для цього промиваємо під проточною водою в друшляку. Потім відправляємо в киплячу воду на 10-15 хв (залежить від виду крупи, дивіться на упаковку).
Філе горбуші промиваємо і розрізаємо на шматочки.
У невеликій чашці змішати гірчицю, сік одного лимона, сіль і приправу для риби. І занурюємо горбушу в приготовану суміш, залишаємо на 25 хв.
Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо кубиками.
Також на крупну тертку потрібно натерти моркву.
Змішуємо овочі і ставимо їх пассироваться на рослинній олії 10-15 хв.
Тепер беремо деко, змащуємо її рослинним маслом і викладаємо шарами продукти: першим шаром кладемо рис, поверх нього укладаємо засмажку з цибулі і моркви, далі викладаємо шматочки горбуші.
Змащуємо горбушу майонезом і посипаємо тертим сиром. Відправляємо деко в духову піч на 20 хв. при температурі 180 градусів.
Приємного апетиту!
Горбуша в духовці Горбуша з морквою і цибулею в духовці Горбуша з овочами в духовці Горбуша шматочками в духовці Страви з риби