Сьогодні хочу запропонувати вашій увазі чудовий рецепт надзвичайно смачною і ситною горохової каші з тушонкою, приготовленої в каструлі. Гаряче блюдо виходить повноцінним і збалансованим. Обов’язково скористайтеся рецептом, і ваша родина буде в повному захваті.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Горох колотий – 2 склянки
  • Тушонка – 1 банка
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вода – 4 склянки
  • Морква – 1 шт.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати горохову кашу з тушонкою в каструлі? Насамперед підготуйте всі зазначені в рецепті інгредієнти в необхідній кількості для приготування апетитною горохової каші з тушонкою.

Відміряйте необхідну кількість сухого колотого гороху.

Промийте підготовлений горох в проточній воді і викладіть в каструлю. Налийте вказане в рецепті кількість води кімнатної температури.

Lоведите до кипіння на помірному вогні, шумівкою зніміть піну, яка утворилася. Закрийте кришку, зменшіть вогонь до мінімального стану і готуйте 50 хвилин, періодично помішуючи.

Моркву ретельно вимийте, очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Очищену моркву натріть на крупній тертці.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте в проточній воді і наріжте кубиками.

Глибоку сковороду з товстим дном добре розігрійте на помірному вогні. Налийте невелику кількість рослинної олії і викладіть подрібнену ріпчасту цибулю. Час від часу помішуючи, обсмажте до прозорості.

Після чого викладіть підготовлену моркву і пасеруйте до її розм’якшення, час від часу помішуючи.

Додайте сіль і чорний мелений перець за смаком. Перемішайте і відразу зніміть сковороду з вогню.

Розкрийте банку тушонки, скориставшись консервним ножем, приберіть зайвий жир.

Викладіть тушонку до пассированным овочів, добре перемішайте і доведіть до стану однорідної консистенції. Тушонку використовувати з будь-якого виду м’яса в залежності від ваших смакових уподобань.

Готовий горох доведіть до однорідної консистенції, скориставшись блендером, додайте вершкове масло, викладіть вміст сковороди і добре перемішайте.

Наваристу горохову кашу з тушонкою подавайте на стіл порційно, доповнивши улюбленої зеленню і свіжими овочами.

Приємного апетиту!

Горохова каша Горохова каша без замочування гороху Горохова каша в каструлі Горохова каша на воді Каші