Сьогодні хочу запропонувати вашій увазі чудовий рецепт надзвичайно смачною і ситною горохової каші з тушонкою, приготовленої в каструлі. Гаряче блюдо виходить повноцінним і збалансованим. Обов’язково скористайтеся рецептом, і ваша родина буде в повному захваті.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Горох колотий – 2 склянки
- Тушонка – 1 банка
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вода – 4 склянки
- Морква – 1 шт.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати горохову кашу з тушонкою в каструлі? Насамперед підготуйте всі зазначені в рецепті інгредієнти в необхідній кількості для приготування апетитною горохової каші з тушонкою.
Відміряйте необхідну кількість сухого колотого гороху.
Промийте підготовлений горох в проточній воді і викладіть в каструлю. Налийте вказане в рецепті кількість води кімнатної температури.
Lоведите до кипіння на помірному вогні, шумівкою зніміть піну, яка утворилася. Закрийте кришку, зменшіть вогонь до мінімального стану і готуйте 50 хвилин, періодично помішуючи.
Моркву ретельно вимийте, очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Очищену моркву натріть на крупній тертці.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте в проточній воді і наріжте кубиками.
Глибоку сковороду з товстим дном добре розігрійте на помірному вогні. Налийте невелику кількість рослинної олії і викладіть подрібнену ріпчасту цибулю. Час від часу помішуючи, обсмажте до прозорості.
Після чого викладіть підготовлену моркву і пасеруйте до її розм’якшення, час від часу помішуючи.
Додайте сіль і чорний мелений перець за смаком. Перемішайте і відразу зніміть сковороду з вогню.
Розкрийте банку тушонки, скориставшись консервним ножем, приберіть зайвий жир.
Викладіть тушонку до пассированным овочів, добре перемішайте і доведіть до стану однорідної консистенції. Тушонку використовувати з будь-якого виду м’яса в залежності від ваших смакових уподобань.
Готовий горох доведіть до однорідної консистенції, скориставшись блендером, додайте вершкове масло, викладіть вміст сковороди і добре перемішайте.
Наваристу горохову кашу з тушонкою подавайте на стіл порційно, доповнивши улюбленої зеленню і свіжими овочами.
Приємного апетиту!
Горохова каша Горохова каша без замочування гороху Горохова каша в каструлі Горохова каша на воді Каші