Хочу поділитися цікавим, на мій погляд, рецепт горохового супу. Текстура першого страви виходить густий і разваристой. Ситний і корисний суп сподобається абсолютно всім. Приготуйте, і ви отримаєте масу задоволень.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Горох колотий – 200 гр.
  • Куряча шинка – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Картопля – 4 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Вода – 3,5 л.
  • Сіль – за смаком
  • філе Куряче (відварне) – 150 гр.
  • Сухарики – за смаком
  • Морква – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати гороховий суп, щоб горох розварився повністю? Колотий горох ретельно промийте кілька разів під проточною водою, а потім викладіть в глибоку ємність. Замочіть в розчині з харчовою содою і залиште на ніч. Так він швидше приготується. Потім промийте, викладіть в каструлю і залийте водою. Поставте на вогонь і готуйте приблизно 1 годину.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кубиками. Викладіть в добре розігріту сковороду, змащену рослинним маслом. Періодично помішуючи, обсмажте до м’якості. Морква вимийте і очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Потім натріть на крупній тертці, відправте до смаженій цибулі і обсмажте до м’якості.

Картоплю вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою. Очищену картоплю наріжте соломкою і відправте до гороху. Доведіть до кипіння. Посоліть. Зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні 30-40 хвилин.

Відварне куряче філе і курячу шинку дрібно наріжте і надішліть в суп. Потім відправте приготовану засмажку. Доведіть до кипіння і поперчіть. Потім зніміть з вогню і дайте настоятися 30 хвилин.

Апетитний гороховий суп з м’ясом яловичини розлийте по порціях і подавайте на стіл з хрусткими сухариками.

Приємного апетиту!

Гороховий суп Гороховий суп без м'яса Гороховий суп з картоплею Гороховий суп з м'ясом Гороховий суп у каструлі