Хочу поділитися цікавим, на мій погляд, рецепт горохового супу. Текстура першого страви виходить густий і разваристой. Ситний і корисний суп сподобається абсолютно всім. Приготуйте, і ви отримаєте масу задоволень.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Горох колотий – 200 гр.
- Куряча шинка – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Картопля – 4 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Вода – 3,5 л.
- Сіль – за смаком
- філе Куряче (відварне) – 150 гр.
- Сухарики – за смаком
- Морква – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати гороховий суп, щоб горох розварився повністю? Колотий горох ретельно промийте кілька разів під проточною водою, а потім викладіть в глибоку ємність. Замочіть в розчині з харчовою содою і залиште на ніч. Так він швидше приготується. Потім промийте, викладіть в каструлю і залийте водою. Поставте на вогонь і готуйте приблизно 1 годину.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кубиками. Викладіть в добре розігріту сковороду, змащену рослинним маслом. Періодично помішуючи, обсмажте до м’якості. Морква вимийте і очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Потім натріть на крупній тертці, відправте до смаженій цибулі і обсмажте до м’якості.
Картоплю вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою. Очищену картоплю наріжте соломкою і відправте до гороху. Доведіть до кипіння. Посоліть. Зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні 30-40 хвилин.
Відварне куряче філе і курячу шинку дрібно наріжте і надішліть в суп. Потім відправте приготовану засмажку. Доведіть до кипіння і поперчіть. Потім зніміть з вогню і дайте настоятися 30 хвилин.
Апетитний гороховий суп з м’ясом яловичини розлийте по порціях і подавайте на стіл з хрусткими сухариками.
Приємного апетиту!
Гороховий суп Гороховий суп без м'яса Гороховий суп з картоплею Гороховий суп з м'ясом Гороховий суп у каструлі