Я часто готую на обід перші страви. Рецептів супів велика безліч, кожен може знайти свій улюблений варіант. Сьогодні я пропоную скористатися розкішним рецептом і приготувати гороховий суп з копченою рулькою. Апетитний суп припаде до смаку всім без винятку.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Горох колотий – 250 гр.
- Рулька свиняча копчена – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Картопля – 6 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Вода – 3,5 л.
- Сіль – за смаком
- Морква – 2 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати суп гороховий з копченою рулькою просто! Колотий горох добре промийте кілька разів під проточною водою. При бажанні можна горох замочити в розчині з харчовою содою на ніч. Так він швидше приготується.
Копчену рульку покладіть в глибоку каструлю з товстим дном. Налийте холодну воду, викладіть промитий горох. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Після чого зменшіть вогонь і варіть під кришкою приблизно 40-50 хвилин.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте кубиками. Морква вимийте і очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою, натріть на крупній тертці. Овочі викладіть на добре розігріту сковороду, змащену рослинним маслом. Обсмажте до м’якості.
Копчену рульку акуратно вийміть з бульйону і повністю остудіть, потім наріжте на невеликі шматочки.
Картоплю вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою, наріжте кубиками. Відправте в суп. Доведіть до кипіння. Посоліть, поперчіть і готуйте на повільному вогні 30-40 хвилин. Потім викладіть нарізану копчену рульку. Доведіть до кипіння. Накрийте кришкою і залиште на вимкненій конфорці настоюватися протягом 30 хвилин.
Ароматний наваристий гороховий суп з копченою рулькою подавайте на обідній стіл в порційних тарілках.
Приємного апетиту!
Гороховий суп Гороховий суп з картоплею Гороховий суп з копченостями Гороховий суп з м'ясом Гороховий суп зі свининою