Пропоную приготувати шикарний наваристий гороховий суп з яловичим бульйоном. Зігріваючий насичене частування припаде до смаку абсолютно всім. Процес приготування супу займе достатню кількість часу, але це того варто. Суп виходить незвичайно смачним і ароматним.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Горох колотий – 350 гр.
- Яловичі ребра – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Картопля – 6 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Вода – 3,5 л.
- Сіль – за смаком
- Морква – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати суп гороховий з яловичим бульйоном? Колотий горох гарненько промийте кілька разів під проточною водою. При наявності вільного часу можна горох замочити в розчині з харчовою содою на ніч. Так він швидше приготується.
Ретельно вимийте яловичі реберця. Викладіть в глибоку каструлю з товстим дном.
Налийте холодну воду і посоліть. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть піну, що утворилася, скориставшись шумівкою, зменшіть вогонь і варіть під кришкою приблизно 1 годину.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть в холодній воді і наріжте кубиками. Викладіть в добре розігріту сковороду, змащену рослинним маслом. Періодично помішуючи, обсмажте до м’якості.
Морква вимийте і очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Потім натріть на крупній тертці.
Подрібнену моркву відправте до смаженій луку і, періодично помішуючи, обсмажте до м’якості.
Картоплю вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою. Очищену картоплю наріжте кубиками.
Промитий горох і картопля відправте в суп.
Доведіть до кипіння. При необхідності посоліть. Зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні 40-50 хвилин.
Після закінчення часу в суп відправте приготовану засмажку. Додайте чорний мелений перець за смаком. Доведіть до кипіння і залиште суп настоюватися під кришкою на вимкненій конфорці 20 хвилин.
Настоявшийся гороховий суп з яловичим бульйоном подавайте на обідній стіл порційно.
Приємного апетиту!
Гороховий суп Гороховий суп з картоплею Гороховий суп з м'ясом Гороховий суп з яловичиною