Пропоную приготувати шикарний наваристий гороховий суп з яловичим бульйоном. Зігріваючий насичене частування припаде до смаку абсолютно всім. Процес приготування супу займе достатню кількість часу, але це того варто. Суп виходить незвичайно смачним і ароматним.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Горох колотий – 350 гр.
  • Яловичі ребра – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Картопля – 6 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Вода – 3,5 л.
  • Сіль – за смаком
  • Морква – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати суп гороховий з яловичим бульйоном? Колотий горох гарненько промийте кілька разів під проточною водою. При наявності вільного часу можна горох замочити в розчині з харчовою содою на ніч. Так він швидше приготується.

Ретельно вимийте яловичі реберця. Викладіть в глибоку каструлю з товстим дном.

Налийте холодну воду і посоліть. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть піну, що утворилася, скориставшись шумівкою, зменшіть вогонь і варіть під кришкою приблизно 1 годину.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть в холодній воді і наріжте кубиками. Викладіть в добре розігріту сковороду, змащену рослинним маслом. Періодично помішуючи, обсмажте до м’якості.

Морква вимийте і очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Потім натріть на крупній тертці.

Подрібнену моркву відправте до смаженій луку і, періодично помішуючи, обсмажте до м’якості.

Картоплю вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою. Очищену картоплю наріжте кубиками.

Промитий горох і картопля відправте в суп.

Доведіть до кипіння. При необхідності посоліть. Зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні 40-50 хвилин.

Після закінчення часу в суп відправте приготовану засмажку. Додайте чорний мелений перець за смаком. Доведіть до кипіння і залиште суп настоюватися під кришкою на вимкненій конфорці 20 хвилин.

Настоявшийся гороховий суп з яловичим бульйоном подавайте на обідній стіл порційно.

Приємного апетиту!

Гороховий суп Гороховий суп з картоплею Гороховий суп з м'ясом Гороховий суп з яловичиною