З переросли кабачків ви можете за цим рецептом приготувати відмінну гостру закуску до м’ясних і рибних страв, макаронів і картоплі, та й просто намазати на хліб. Готуємо аджику з гострим перцем і томатною пастою, а овочі подрібнити на м’ясорубці, щоб вони збереглися у вигляді смачних крупинок.
Інгредієнти: на 1 л.
- Кабачки – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Морква – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 6 шт.
- Томатна паста – 300 гр.
- Вода – 1 склянка
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 150 мл
- Часник – 1 головка
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Зелень – за смаком
- Перець червоний мелений – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Рецепт приготування гострої аджики з кабачків з томатною пастою на зиму смачний! У кабачків зніміть шкірку і, розрізавши їх на шматочки, видалити насіння з внутрішньої м’якоттю. Солодкий перець очистіть від насіння і перегородок. Почистіть від лушпиння цибулі. Цибулю і перець порізати на середні шматочки. Всі ці овочі перекрутіть на м’ясорубці з середньою ґратами. Овочеву масу перекладіть в каструлю для гасіння.
Моркву почистіть, помийте і натріть на крупну тертку. Перекладіть натерту моркву в каструлю до інших овочів, додайте потрібну кількість томатної пасти, склянка води, сіль і все добре перемішайте.
Каструлю з подрібненими овочами поставте на маленький вогонь і тушкуйте суміш протягом 45 хвилин від початку кипіння, не закриваючи каструлю кришкою. Суміш періодично перемішуючи дерев’яною ложкою.
Свіжу зелень помийте і дрібно наріжте. До кінця гасіння перекладіть до овочів нарізану зелень, подрібнений часникодавку часник і налийте рослинне масло і оцет. Потім покладіть в аджику по своєму смаку гострий сушений перець. Все ще раз перемішайте і тушкуйте протягом 1 хвилини.
Готову аджику гарячої розкладіть в стерильні баночки і закатайте прокип’яченими кришками. Баночки з аджикою переверніть на кришки, на добу прикрийте теплим покривалом і після охолодження перенесіть в місце зберігання.
Вдалих заготовок!
Аджика з гострого перцю Аджика з кабачків пальчики оближеш Аджика на зиму Аджика пальчики оближеш на зиму Гострі кабачки на зиму Консервовані кабачки