З переросли кабачків ви можете за цим рецептом приготувати відмінну гостру закуску до м’ясних і рибних страв, макаронів і картоплі, та й просто намазати на хліб. Готуємо аджику з гострим перцем і томатною пастою, а овочі подрібнити на м’ясорубці, щоб вони збереглися у вигляді смачних крупинок.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Кабачки – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 6 шт.
  • Томатна паста – 300 гр.
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Часник – 1 головка
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Зелень – за смаком
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Рецепт приготування гострої аджики з кабачків з томатною пастою на зиму смачний! У кабачків зніміть шкірку і, розрізавши їх на шматочки, видалити насіння з внутрішньої м’якоттю. Солодкий перець очистіть від насіння і перегородок. Почистіть від лушпиння цибулі. Цибулю і перець порізати на середні шматочки. Всі ці овочі перекрутіть на м’ясорубці з середньою ґратами. Овочеву масу перекладіть в каструлю для гасіння.

Моркву почистіть, помийте і натріть на крупну тертку. Перекладіть натерту моркву в каструлю до інших овочів, додайте потрібну кількість томатної пасти, склянка води, сіль і все добре перемішайте.

Каструлю з подрібненими овочами поставте на маленький вогонь і тушкуйте суміш протягом 45 хвилин від початку кипіння, не закриваючи каструлю кришкою. Суміш періодично перемішуючи дерев’яною ложкою.

Свіжу зелень помийте і дрібно наріжте. До кінця гасіння перекладіть до овочів нарізану зелень, подрібнений часникодавку часник і налийте рослинне масло і оцет. Потім покладіть в аджику по своєму смаку гострий сушений перець. Все ще раз перемішайте і тушкуйте протягом 1 хвилини.

Готову аджику гарячої розкладіть в стерильні баночки і закатайте прокип’яченими кришками. Баночки з аджикою переверніть на кришки, на добу прикрийте теплим покривалом і після охолодження перенесіть в місце зберігання.

Вдалих заготовок!

Аджика з гострого перцю Аджика з кабачків пальчики оближеш Аджика на зиму Аджика пальчики оближеш на зиму Гострі кабачки на зиму Консервовані кабачки