Зелена аджика – барвиста і гостра закуска, яку можна приготувати із зелених помідорів. Зберігати таку заготовку потрібно в холодильнику або льосі, а повністю готової вона стане лише через півтора тижня після закачування. Вдало аджика поєднується з м’ясом і картоплею, а також добре розбавляє овочеве рагу.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори зелені – 1,5 кг
- Корінь хрону – 150 – 200 гр.
- Часник – 1 головка
- Перець чилі – 2 шт.
- Сіль – 50 гр.
- Цукор-пісок – 30 гр.
- Кріп – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування гострої аджики з зелених помідорів на зиму? Томати промийте в проточній воді і наріжте на невеликі шматочки. Часник і хрін очистіть і дрібно порубаєте або натріть на тертці. Далі потрібно обробити гіркий перець і нарізати його кільцями, якщо залишите насіння – закуска стане ще гострішою. Додайте до підготовленим інгредієнтів часник, а потім всі разом перебити блендером або пропустіть через кухонний комбайн.
Введіть у суміш сіль та цукровий пісок, гарненько перемішайте закуску.
Заздалегідь промийте і стерилізуйте банки. Вони повинні бути сухими, тому стерилізують їх в духовці при температурі 100 градусів протягом 10 хвилин.
Закуску розкладіть по банках і швидко закрийте стерильними гвинтовими кришками. Приберіть закуску в холодильник або холодний льох як мінімум на півтора тижні, щоб смак аджики стабілізувався.
Подавати аджику можна як самостійну закуску, або додавати в різні страви в процесі приготування. Зберігайте аджику із зелених помідор тільки в холодному темному місці.
Приємного апетиту!
Аджика без варіння Аджика без яблук Аджика з гострого перцю Аджика з помідорів, гострого перцю і часнику Аджика Кобра Аджика на зиму Зелені помідори на зиму Сира аджика