Коли ви обмежені часом, і потрібно приготувати до столу овочевий салат, можете скористатися рецептом гострої капусти по-корейськи швидкого приготування. Слідуючи технологією та рецептурою, у вас за годину вийде красива, яскрава і смачна закуска з свіжої капусти та моркви. Капуста підходить будь-яка, адже навіть тверду капусту добре пом’якшує гарячий маринад.
Інгредієнти: на 2 л.
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Морква – 0.5 кг
- Часник – 9 зуб.
- Приправа для корейської моркви – 3 ст. л.
- Сіль – 1.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 2.5 ст. л.
- Масло рослинне – 180 мл
- Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
- Перець червоний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати гостру капусту по-корейськи швидкого приготування? Насамперед потрібно підготувати всі інгредієнти для цієї страви у вказаній в рецепті кількості. Капусту очистити від зовнішніх листя і обполоснути холодною водою. Моркву почистити і промити. Зубки часнику очистити від лушпиння.
Капусту нашаткувати будь-яким способом тонкою соломкою, адже щоб капуста швидко замаринувалась, нарізати її потрібно дуже тонко.
Для цієї страви краще взяти соковиту і солодку моркву. Її подрібнити на корейській тертці.
Нашатковані овочі перекласти в глибоку миску. Потім до них насипати гострий перець або шматочки свіжого пекучого перцю і додати корейську приправу. Якщо такої приправи у вас немає, можете змішати в рівних кількостях мелені гвоздику з базиліком і коріандром. Очищений часник подрібнити на часничниці або дрібно нарубати ножем і додати до овочів.
Потім овочі з приправами посипати цукром, сіллю, налити оцет і рукою добре перемішати, навіть трохи перетерти, щоб капуста дала свій сік.
На сковорідці розігріти рослинне масло (для кращого аромату можна в ньому обсмажити нарізану цибулю і потім видалити) і гарячим маслом залити овочеву суміш.
Капусту перемішати з маслом і поставити на 30-40 хвилин у холодильник, щоб овочі промариновались. Після закінчення цього часу гостру капусту по-корейськи можна подавати до столу.
Приємного апетиту!
Гостра маринована капуста Маринована капуста Маринована капуста гарячим розсолом Маринована капуста з маслом Маринована капуста з морквою Маринована капуста з морквою і оцтом Маринована капуста з оцтом