Коли ви обмежені часом, і потрібно приготувати до столу овочевий салат, можете скористатися рецептом гострої капусти по-корейськи швидкого приготування. Слідуючи технологією та рецептурою, у вас за годину вийде красива, яскрава і смачна закуска з свіжої капусти та моркви. Капуста підходить будь-яка, адже навіть тверду капусту добре пом’якшує гарячий маринад.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Морква – 0.5 кг
  • Часник – 9 зуб.
  • Приправа для корейської моркви – 3 ст. л.
  • Сіль – 1.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2.5 ст. л.
  • Масло рослинне – 180 мл
  • Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
  • Перець червоний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати гостру капусту по-корейськи швидкого приготування? Насамперед потрібно підготувати всі інгредієнти для цієї страви у вказаній в рецепті кількості. Капусту очистити від зовнішніх листя і обполоснути холодною водою. Моркву почистити і промити. Зубки часнику очистити від лушпиння.

Капусту нашаткувати будь-яким способом тонкою соломкою, адже щоб капуста швидко замаринувалась, нарізати її потрібно дуже тонко.

Для цієї страви краще взяти соковиту і солодку моркву. Її подрібнити на корейській тертці.

Нашатковані овочі перекласти в глибоку миску. Потім до них насипати гострий перець або шматочки свіжого пекучого перцю і додати корейську приправу. Якщо такої приправи у вас немає, можете змішати в рівних кількостях мелені гвоздику з базиліком і коріандром. Очищений часник подрібнити на часничниці або дрібно нарубати ножем і додати до овочів.

Потім овочі з приправами посипати цукром, сіллю, налити оцет і рукою добре перемішати, навіть трохи перетерти, щоб капуста дала свій сік.

На сковорідці розігріти рослинне масло (для кращого аромату можна в ньому обсмажити нарізану цибулю і потім видалити) і гарячим маслом залити овочеву суміш.

Капусту перемішати з маслом і поставити на 30-40 хвилин у холодильник, щоб овочі промариновались. Після закінчення цього часу гостру капусту по-корейськи можна подавати до столу.

Приємного апетиту!

Гостра маринована капуста Маринована капуста Маринована капуста гарячим розсолом Маринована капуста з маслом Маринована капуста з морквою Маринована капуста з морквою і оцтом Маринована капуста з оцтом