Зелені томати з оцтом, перцем і часником – запаморочлива закуска, яка сподобається цінителям пікантних смаків. Радимо відразу ж робити подвійну порцію, така смакота точно не пропаде дарма, коли взимку в хід підуть закачування.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Помідори зелені – 1 кг
- Оцет столовий 9% – 70 мл
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Часник – 6 зуб.
- Перець чилі – 1 – 2 шт.
- Селера – за смаком
- Петрушка – за смаком
Процес приготування:
Рецепт гострих зелених помідор часточками на зиму простий у приготуванні! Овочі ретельно перебрати і почистити. Зелень помити і струсити воду. Помідори порізати скибочками, зелень дрібно нашаткувати. Часник пропустити через прес. Гіркий перець дрібно нарубати.
Все це змішати з цукром і сіллю, приправами і оцтом. Вода не потрібно. Накрити суміш кришкою і залишити в теплі на 1 добу.
Коли томати опустяться і дадуть сік, перекласти їх в банки, закрити кришками. Прибрати в холодильник.
Через тиждень томати придатні до вживання. Якщо томати готуються на зиму, до них додається 100 мл оцту. Розкласти по банках так, щоб помідори були повністю в соку. Стерилізувати літрові банки з томатами 40 хв. після закипання води. Закатати стерильними кришками.
Приємного апетиту!
Гостра закуска з помідорів Зелені помідори з часником Зелені помідори часточками Помідори часточками з часником Помідори чилі на зиму Солоні зелені помідори