Грецький салат – смачна і проста ідея для закуски на святковому столі. Найчастіше в салаті використовують фету, меншою популярністю користується бринза і фетакса. Для заправки салату зазвичай використовують оливкову олію.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Капуста пекінська – 150 гр.
  • Цибуля фіолетовий – 0,5 шт.
  • Маслини – 80 гр.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Огірки – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 0,5 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Прованські трави – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Сир Фета – 100 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати грецький салат з пекінської капустою класичний. Овочі помийте і обсушіть. З маслин злийте рідину.

Половину цибулини наріжте півкільцями, помідори і огірки – великими часточками. Перець очистіть від насіння і наріжте тонкими смужками.

Пекінську капусту наріжте смужками середнього розміру.

На плоске блюдо викладіть пекінську капусту, зверху покладіть перець, помідори, огірки і цибуля. Посипте овочі приправами.

Потім розкладіть маслини і кубики сиру фети, збризніть оливковим маслом і подавайте грецький салат на стіл.

Приємного апетиту!

Грецький салат Грецький салат з маслинами Грецький салат з пекінської капустою Грецький салат з сиром Фета Правильний грецький салат