Грецький салат готується дуже просто, він дуже соковитий і освіжаючий. Якщо класичний варіант грецького салату доповнити такою нестандартною добавкою, як сухарики, то ви отримаєте більш ситний і хрусткий варіант цієї страви.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Масло оливкова – 30 мл
- Огірки – 1 – 2 шт.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир бринза – 100 гр.
- Маслини (без кісточок) – 10 – 12 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Орегано сушений – за смаком
- Батон – 150 гр.
- Листовий салат – 50 – 70 гр.
Процес приготування:
Овочі помийте і дайте їм обсохнути. Наріжте огірки і помідори великими шматочками.
Лук наріжте півкільцями, болгарський перець – соломкою.
Бринзу наріжте кубиками, додайте її до овочів. Овочі приправити меленим перцем, орегано, заправте лимонним соком і оливковою олією, акуратно перемішайте.
Батон наріжте кубиками і обсмажте на сухій сковороді. Можна підсушити сухарики в духовці.
На плоске блюдо викладіть листя салату, на них викладіть суміш овочів і бринзи. Додайте сухарі і маслини і подавайте грецький салат на стіл.
Приємного апетиту!
Грецький салат Грецький салат з бринзою Грецький салат з листям салату Грецький салат з сухариками