Один з найбільш популярних овочевих салатів – це грецький. Відмінне поєднання свіжих овочів, сиру Фету і маслин, доповнене ароматною заправкою. Відмінний рецепт легкого і смачного салату!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Помідори свіжі – 400 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Огірки – 400 гр.
  • Цибуля зелена – 100 гр.
  • Сир Фета – 150 гр.
  • Маслини без кісточок – 150 гр.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування грецького салату з фетою? Помідори промиваємо під водою, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо великими шматочками. Можна скористатися помідорами черрі, тоді розрізаємо їх навпіл.

Огірки промиваємо, обсушуємо. Розрізаємо вздовж навпіл і нарізаємо тонкими скибочками.

Перець промиваємо, обсушуємо, ріжемо уздовж навпіл і чистимо від насіння. Потім нарізаємо соломкою.

чистимо Цибулину, промиваємо. Розрізаємо навпіл і шаткуємо тонкими півкільцями.

Фету виймаємо з розсолу, нарізаємо невеликими кубиками.

У невеликій глибокій ємності готуємо заправку: змішати оливкову олію, лимонний сік, солимо, перчимо і все перемішуємо.

У салатнику змішати огірки, помідори, перець і цибулю, додаємо заправку і добре перемішуємо.

Зверху викладаємо шматочки фети і прикрашаємо цілими маслинами. Салат готовий, приємного апетиту!

Грецький салат Грецький салат з маслинами ПП грецький салат Правильний грецький салат