Справжній грецький салат з сухариками готують на острові Крит. Цей салат настільки ситний, що був здатний нагодувати селян після довгого робочого дня. У наш час його готують не стільки для того, щоб наїстися, а для простого гастрономічного задоволення.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Огірки – 1 – 2 шт.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 0,5 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Картопля – 1 шт.
- Булочки житньо-ячмінні – 1 шт.
- Оливки – 8 – 10 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сир Фетакса – 50 гр.
- Масло оливкове – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Орегано – за смаком
- Чебрець свіжий – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування грецького салату з фетаксой і сухариками? Ячмінну булочку розрізати навпіл, а потім шайбами по сантиметру товщиною. Посушите сухарики в духовці при температурі 50 градусів.
Зваріть картоплю і яйце, очистить і наріжте часточками.
Помідори помийте, видаліть місце кріплення плодоніжки і наріжте часточками.
Огірок, болгарський перець наріжте великими шматками. Ріпчасту цибулю наріжте тонкими кільцями. Фетаксу наріжте кубиками.
Викладіть на тарілку помідори, огірки, болгарський перець, цибуля, фетаксу і оливки, приправте за смаком і заправте оливковою олією, перемішайте. Поверх салату розкладіть сухарики і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Грецький салат з сиром Фета Грецький салат з фетаксой ПП грецький салат Правильний грецький салат Салат «Грецький» без болгарського перцю