Справжній грецький салат з сухариками готують на острові Крит. Цей салат настільки ситний, що був здатний нагодувати селян після довгого робочого дня. У наш час його готують не стільки для того, щоб наїстися, а для простого гастрономічного задоволення.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Огірки – 1 – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 0,5 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Картопля – 1 шт.
  • Булочки житньо-ячмінні – 1 шт.
  • Оливки – 8 – 10 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сир Фетакса – 50 гр.
  • Масло оливкове – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Орегано – за смаком
  • Чебрець свіжий – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування грецького салату з фетаксой і сухариками? Ячмінну булочку розрізати навпіл, а потім шайбами по сантиметру товщиною. Посушите сухарики в духовці при температурі 50 градусів.

Зваріть картоплю і яйце, очистить і наріжте часточками.

Помідори помийте, видаліть місце кріплення плодоніжки і наріжте часточками.

Огірок, болгарський перець наріжте великими шматками. Ріпчасту цибулю наріжте тонкими кільцями. Фетаксу наріжте кубиками.

Викладіть на тарілку помідори, огірки, болгарський перець, цибуля, фетаксу і оливки, приправте за смаком і заправте оливковою олією, перемішайте. Поверх салату розкладіть сухарики і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Грецький салат з сиром Фета Грецький салат з фетаксой ПП грецький салат Правильний грецький салат Салат «Грецький» без болгарського перцю