Цей варіант грецького салату сподобається навіть чоловікам, адже до його складу включено м’ясо. Це збільшує його калорійність в кілька разів. З легкої закуски він перетворюється в повноцінне блюдо, яке можна подати у свято і в будень.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Куряче філе – 300 гр.
- М’ята свіжа – 2 – 3 гілки
- Листовий салат – 100 гр.
- Цибуля червоний – 1 головка
- Огірки – 2 шт.
- Оливки – 0,5 банок
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Петрушка – 10 гр.
- Сир бринза – 100 гр.
- Масло оливкове – 2 – 3 ст. л.
- Часник – 1 зуб.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Для початку приготуйте заправку для салату. У мисці змішайте оливкова олія, лимонний сік, подрібнений зубчик часнику, дрібно нарізані листя м’яти і мелений перець.
Листя салату порвіть руками на великі шматки. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте пір’ям. Перекладіть в салатницю цибулю і листя салату.
Огірки наріжте кубиками. Помідори наріжте часточками і також перекладіть їх у салатницю.
Куряче філе відваріть в підсоленій воді, охолодіть в бульйоні і наріжте кубиками.
З оливок злити розсіл, бринзу наріжте кубиками, петрушку дрібно порубаєте ножем. Додайте ці інгредієнти в салат, полийте заправкою, перемішайте і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Грецький салат з бринзою Грецький салат з листям салату Салат «Грецький» без болгарського перцю Салат «Грецький» з оливками Салати з куркою