Грецький салат з квасолею – одна з найбільш вдалих варіацій популярного страви. Салат багатий вітамінами і корисними речовинами і відмінно підходить в якості закуски, так і в якості самостійно страви на сніданок або легкий вечерю. Обов’язково спробуйте!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Квасоля біла – 350 гр.
- Сир Фета – 100 гр.
- Оливки – 1 жменя
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Петрушка – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лимонний сік – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати грецький салат з квасолею, з консервованої білої квасолі злити зайву рідину. Висипати квасоля в глибоку миску, додати до неї крупно порізаний помідор.
Цибулю дрібно нарізати, зелень подрібнити, відправити їх до квасолі.
Сир фета і болгарський перець порізати невеликими кубиками.
Оливки нарізати кружечками, відправити до салату. В окремій ємності зробити заправку: змішати оливкову олію, сіль, перець і сік лимона.
В салат вилити підготовлену заправку, все ретельно перемішати. Готовий грецький салат з квасолею можна подавати в салатнику, так і порційно.
Грецький салат Грецький салат з сиром Фета Грецький салат з фетаксой ПП грецький салат Правильний грецький салат