Грецький салат – легке низькокалорійне овочеве блюдо, яке вживають щодня і на урочистості. Процес приготування салату дуже простий. Салат виходить красивим і по-святковому яскравим. Продукти вибирають спеціально різних кольорів, щоб дотримати контраст.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Огірки – 1 шт.
- Листовий салат – 1 пучок
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0.5 головок
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Маслини без кісточок – 100 гр.
- Сир Фета – 100 гр.
- Орегано – за смаком
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати грецький салат з листям салату легко! Підготуйте необхідні продукти для дієтичного салату. Овочі ретельно промийте і просушіть.
Цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями. Огірок розріжте вздовж і наріжте півкільцями. Болгарський перець очистіть від серцевини і насіння, наріжте невеликими за розміром кубиками.
На підготовлене блюдо викладіть заздалегідь ретельно промиті і просушені листя салату. Якщо салатні листя великі, порвіть руками.
Зверху викладіть нарізані огірки, болгарський перець і ріпчасту цибулю. Додайте сіль за смаком і чорний перець.
Помідори наріжте скибочками і викладіть зверху на салат.
Сир Фета наріжте дрібним кубиком.
Розподіліть сир і маслини на салат. Грецький салат заправте лимонним соком і оливковою олією. Зверху присипте спеціями. Готовий салат подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Грецький салат з листям салату Грецький салат з маслинами Грецький салат з сиром Фета Грецький салат з фетаксой ПП грецький салат Правильний грецький салат