Грецький салат – легке низькокалорійне овочеве блюдо, яке вживають щодня і на урочистості. Процес приготування салату дуже простий. Салат виходить красивим і по-святковому яскравим. Продукти вибирають спеціально різних кольорів, щоб дотримати контраст.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Огірки – 1 шт.
  • Листовий салат – 1 пучок
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0.5 головок
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Маслини без кісточок – 100 гр.
  • Сир Фета – 100 гр.
  • Орегано – за смаком
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати грецький салат з листям салату легко! Підготуйте необхідні продукти для дієтичного салату. Овочі ретельно промийте і просушіть.

Цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями. Огірок розріжте вздовж і наріжте півкільцями. Болгарський перець очистіть від серцевини і насіння, наріжте невеликими за розміром кубиками.

На підготовлене блюдо викладіть заздалегідь ретельно промиті і просушені листя салату. Якщо салатні листя великі, порвіть руками.

Зверху викладіть нарізані огірки, болгарський перець і ріпчасту цибулю. Додайте сіль за смаком і чорний перець.

Помідори наріжте скибочками і викладіть зверху на салат.

Сир Фета наріжте дрібним кубиком.

Розподіліть сир і маслини на салат. Грецький салат заправте лимонним соком і оливковою олією. Зверху присипте спеціями. Готовий салат подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Грецький салат з листям салату Грецький салат з маслинами Грецький салат з сиром Фета Грецький салат з фетаксой ПП грецький салат Правильний грецький салат