Грецький салат – смачна і проста ідея для закуски на святковому столі. Найчастіше в салаті використовують фету, меншою популярністю користується бринза і фетакса. Для заправки салату зазвичай використовують оливкову олію.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Капуста пекінська – 150 гр.
- Цибуля фіолетовий – 0,5 шт.
- Маслини – 80 гр.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Огірки – 2 шт.
- Болгарський перець солодкий – 0,5 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Прованські трави – за смаком
- Сіль – за смаком
- Сир Фета – 100 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати грецький салат з пекінської капустою класичний. Овочі помийте і обсушіть. З маслин злийте рідину.
Половину цибулини наріжте півкільцями, помідори і огірки – великими часточками. Перець очистіть від насіння і наріжте тонкими смужками.
Пекінську капусту наріжте смужками середнього розміру.
На плоске блюдо викладіть пекінську капусту, зверху покладіть перець, помідори, огірки і цибуля. Посипте овочі приправами.
Потім розкладіть маслини і кубики сиру фети, збризніть оливковим маслом і подавайте грецький салат на стіл.
Приємного апетиту!
Грецький салат Грецький салат з маслинами Грецький салат з пекінської капустою Грецький салат з сиром Фета Правильний грецький салат