Грецький салат з томатами черрі, обсмаженим сиром фета, свіжими овочами і маслинами супроводжується оригінальною подачею в саморобних хлібних тарілках з дріжджового тіста.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Помідори черрі – 250 гр.
- Сир Фета – 160 гр.
- Огірки – 2 шт.
- Болгарський перець солодкий (жовтий) – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий (червоний) – 1 шт.
- Цибуля червоний – 1 головка
- Листовий салат – за смаком
- Маслини – 50 гр.
- Сіль морська – за смаком
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Паприка – 2 ч. л.
- Масло оливкове – 40 мл
- Лимонний сік – 20 мл
- Перець чорний мелений – за смаком
- Орегано – 1 ч. л.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати грецький салат з помідорами черрі, на початку моєму овочі. Огірки порізати кубиками, у перцю видалити перегородки і насіннєві скоринки, порізати шматочками або соломкою. Помідори черрі порізати навпіл, головку цибулі нарізати півкільцями. Листя салату порвати руками.
Борошно і паприку змішати в мисці. Сир порізати на кубики, посмажити в оливковій олії протягом 1 хв. з обох сторін.
Щоб зробити хлібні тарілки, потрібно приготувати або купити готове дріжджове тісто. Взяти чашки, перевернути їх, змастити з усіх боків рослинним маслом. Відірвати невеликий шматок тіста, розкачати його качалкою і накрити ним чашку. Випікати кошики в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20 хв. Акуратно зняти, перевернути і остудити.
У мисці перемішати маслини, порізані овочі, кубики сиру, заправити 5 ст. л. оливкової олії, змішаного з соком половинки лимона. Все посолити і поперчити, додати орегано, перемішати. Наповнити хлібні тарілки салатом і подавати до столу відразу ж, щоб вони не встигли розмокнути.
Приємного апетиту!
Грецький салат з листям салату Грецький салат з сиром Фета ПП грецький салат Правильний грецький салат