Тунець стане відмінним доповненням до класичного грецького салату. Тунець багатий на магній, фтор, калій, а також містить речовини, що виробляють гормон щастя Він не тільки створить неповторне смакове поєднання, але також зробить салат набагато корисніше.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Тунець консервований – 1 шт.
  • Сир Фета – 200 гр.
  • Помідори свіжі – 4 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Цибуля червоний – 1 головка
  • Маслини – 100 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Масло оливкове – 8 ст. л.
  • Салат Романо – 6 листків
  • Яйце перепелине – 2 шт.
  • Зелень – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати грецький салат з тунцем легко! Перепелині яйця відправляємо в киплячу воду і варимо 5 хв. Потім охолоджуємо їх і поділяємо кожне на 2 половинки.

Помідори, огірки та перець промиваємо водою. Перець розрізаємо і очищаємо його від насіння, нарізаємо овочі невеликими кубиками.


Цибулину чистимо і ріжемо її півкільцями.

Маслини нарізаємо кружальцями.

Сир фета ріжемо невеликими квадратами.

Тунець відкриваємо, зливаємо воду і поділяємо тунця на більш дрібні шматочки.

У невеликій чашці з’єднуємо оливкова олія і сік половинки лимона. Додаємо до них сіль і спеції, перемішуємо.

На тарілку для подачі викладаємо листя салату Ромен (попередньо не забудьте промити), на верх викладаємо інші інгредієнти, поливаємо соусом і посипаємо подрібненою зеленню.

Приємного апетиту!

Грецький салат Грецький салат з маслинами Грецький салат з фетаксой ПП грецький салат Правильний грецький салат