Тунець стане відмінним доповненням до класичного грецького салату. Тунець багатий на магній, фтор, калій, а також містить речовини, що виробляють гормон щастя Він не тільки створить неповторне смакове поєднання, але також зробить салат набагато корисніше.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Тунець консервований – 1 шт.
- Сир Фета – 200 гр.
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Цибуля червоний – 1 головка
- Маслини – 100 гр.
- Лимон – 0,5 шт.
- Масло оливкове – 8 ст. л.
- Салат Романо – 6 листків
- Яйце перепелине – 2 шт.
- Зелень – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати грецький салат з тунцем легко! Перепелині яйця відправляємо в киплячу воду і варимо 5 хв. Потім охолоджуємо їх і поділяємо кожне на 2 половинки.
Помідори, огірки та перець промиваємо водою. Перець розрізаємо і очищаємо його від насіння, нарізаємо овочі невеликими кубиками.
Цибулину чистимо і ріжемо її півкільцями.
Маслини нарізаємо кружальцями.
Сир фета ріжемо невеликими квадратами.
Тунець відкриваємо, зливаємо воду і поділяємо тунця на більш дрібні шматочки.
У невеликій чашці з’єднуємо оливкова олія і сік половинки лимона. Додаємо до них сіль і спеції, перемішуємо.
На тарілку для подачі викладаємо листя салату Ромен (попередньо не забудьте промити), на верх викладаємо інші інгредієнти, поливаємо соусом і посипаємо подрібненою зеленню.
Приємного апетиту!
Грецький салат Грецький салат з маслинами Грецький салат з фетаксой ПП грецький салат Правильний грецький салат